Info-avond orgaandonatie

KAV Stabroek organiseert een infoavond over orgaandonatie en transplantatie. Onze gastsprekers zijn; een dokter die vertelt hoe een donatie juist in zijn werk gaat een moeder die komt getuigen over haar beslissing om de organen van haar dochter weg te schenken aan anderen en een getransplanteerde.
Orgaandonatie is de eerste stap in de transplantatie. Het is een van de mooiste gebaren van solidariteit, omdat het de dood overstijgt.
Iedereen gaat ooit dood, dat is zeker. Maar wat is er mooier dan de verzoening van een sterfgeval met een teken van solidariteit? Je eigen dood inzetten voor het leven van anderen, dat is het unieke gebaar van orgaandonatie.
Het gebrek aan organen is momenteel de belangrijkste hinderpaal voor transplantaties. Er zijn onvoldoende donors om aan de behoefte in België te voldoen. Gevolg: steeds langere wachtlijsten en helaas patiënten die overlijden.
Misschien heb jij er ook al eens bij stilgestaan. Een besluit genomen of nog niet.  Deze avond die de moeite waard is, gaat door op donderdag 3 maart 2011, om 20.00 uur in de leeszaal van de Rosmolen, Kerkedam 8, 2940 Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *