In het najaar wordt het T-kruispunt aan het kerkhof in Ekeren heringericht: “Het wordt er veiliger voor alle weggebruikers”

op bepaalde momenten kan het erg druk zijn op het T-kruispunt aan het kerkhof in Ekeren.

EKEREN – De herinrichting van het T-kruispunt Puihoek-Schriek-Driehoekstraat aan de begraafplaats in Ekeren moet meer veiligheid creëren voor de zwakke weggebruikers en de automobilisten meer zichtbaarheid geven op het verkeer in de Schriek. De werken starten in het najaar.

Om de herinrichting van het kruispunt te kunnen realiseren kocht de stad het driehoekige weiland tussen de Lindehoeve, de Puihoek en de Schriek van immobiliën Matexi. Het stuk rijbaan Puihoek-Schriek-Driehoekstraat dat nu tegen de omheining van de begraafplaats aanleunt, verschuift enkele tientallen meters in de richting van de Lindehoeve. In de plaats komt er aan die kant een dubbelrichting rijbaan met vernieuwde fietsen voetpaden van 4 meter.

De weg naast de Lindehoeve, richting Klein Heiken, wordt gesupprimeerd.

“Op deze manier wordt meer ruimte geschapen voor de zwakke weggebruikers en krijgen de automobilisten een beter zicht op het verkeer vanuit Ekeren”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA). “Tussen het kerkhof en de nieuwe weg komt een groene verblijfzone met wandelpad, enkele zitbanken en (in de toekomst) grote bomen.”

De weg naast de Lindehoeve wordt gesupprimeerd en wordt een deel van het resterende weiland. De hoeve krijgt een aparte inrit met doorlatende materialen. Ter hoogte van de hoeve wordt het hemelwater opgevangen in een infiltratiebekken.

De oversteekplaatsen worden duidelijke gemarkeerd en daardoor veiliger en er komt een extra verkeersremmer. De vraag van de seniorenraad om de verkeerssnelheid hier te beperken tot 30 km/u werd niet weerhouden. De bushalte nu ter hoogte van de Vogelkersstraat richting Ekeren wordt naar de begraafplaats opgeschoven en wordt integraal toegankelijk gemaakt. Aan de parkeersituatie verandert er niets. Waterink zal van de gelegenheid gebruikmaken de riolering en de huisaansluitingen te vernieuwen tussen de huisnummers 147 en 274. (mw)

De huidige toestand.

  De toekomstige situatie. Rechts de nieuwe weg die enkele tientallen meters opschuift naar de Lindehoeve.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *