Iedereen welkom op oogstfeest in Zeeuws-Vlaanderen

De gansrijders van de Ware Gans Lillo krijgen ieder jaar paarden aangeleverd uit IJzendijke in Zeeuws Vlaanderen. Zij onderhouden goede betrekkingen met deze mensen. En trekken in augustus weer naar het Oogstfeest dat zij mede inrichten. Hun boodschap luidt als volgt: ‘ Voor de 11e keer alweer houden we op 25 en 26 augustus ons oogstfeest te IJzendijke, Zeeuws-Vlaanderen. Voor de eerste maal nu op twee dagen, dus zaterdag en zondag.
Zaterdag kunnen ruiters en aanspanningen deelnemen aan een puzzelrit doorheen de polders.
Vertrek vanaf 13.00 uur. Het gaat niet om de snelste tijd dus iedereen kan de rit op zijn of haar eigen tempo rijden. Voor de achterblijvers en alle anderen is er een gezellig terras op het hof en zijn er verschillende kraampjes.
Op zondag vertrekken we om 9.30 uur voor de ochtendrit doorheen de polders. Ruiters, aanspanningen en oude tractoren zijn allemaal welkom. Terug op het hof kan iedereen om twaalf uur aanschuiven in de schuur voor een lekkere kip aan het spit met groenten en frietjes. (indien mogelijk graag inschrijven voor 20 augustus).
Om 14.00 uur begint ons alom gekende middagprogramma! Het Spel zonder Grenzen is weer voorzien van verschillende proeven en de eindsprint met waterbak. De Tally-Ho baan ligt ook al klaar en het Vliegende Tapijt is gestofzuigd!!!
Voor het eerst in Zeeuws-Vlaanderen houden we het Zeeuws-Vlaams kampioenschap laarzen gooien. Iedereen die wil kan deelnemen en een mooi paar spiksplinternieuwe Bekina laarzen winnen wanneer hij of zij de laars het verste gooit. Begin alvast maar te oefenen en uw armspieren te trainen!
Hoefsmid Gerard Dullaert beslaat trekpaard; hij maakt de ijzers voor het paard ter plekke waar u bijstaat. Vakmanschap is meesterschap!
Verder is er op het terrein en in de schuur nog plaats voor de landbouwmachines van de firma’s Van Acker, Riemens, Vermeulen en Van Hal. Siersmederij Groosman showt enkele van hun sierstukken. Er zijn kinderspelen, een springkasteel, kindergrimme, en natuurlijk een terras.
Gedurende de middag rijdt de huifkar rond. Men mag gratis een ritje maken!
De toegang voor dit alles is gratis! Iedereen is welkom. Tot de 25e en/of 26e augustus!
Info en inschrijvingen: annemiekedekoninck@gmail.com; Annemieke: 0031 (0) 6 22 45 09 37; Mark: 0031 (0) 6 22 45 48 93; Paradijshoeve, Mauritsweg 11, 4515LA IJzendijke.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *