Hulpdiensten snel massaal aanwezig na brandalarm in serviceflat

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatste

STABROEK – Tijdens de avonddienst in woonzorgcentrum Aalmoezenier Cuypers in de Torenseweg in Stabroek ging op zaterdagavond 4 februari, rond half 7 het brandalarm af en kwam er een noodoproep vanuit een serviceflat.  Meteen spurtte verpleger Andre Zaman naar de kamer waar de oproep vandaan kwam en haalde de bewoonster uit de benarde situatie. 

 Het aquarium op de kamer van de bewoonster, had door een kortsluiting aan een verlichtingselement vuur gevat. “De brandweer was zeer vlug ter plaatse en de situatie was snel onder controle.”, wist waarnemend directeur Ellen Cuypers ons te vertellen. De verpleging deed zijn uiterste best om de 92 bewoners van het rusthuis gerust te stellen en niemand was in paniek.  Ook in de serviceflats verliep alles redelijk rustig.

Het Laageind werd in beide richtingen afgesloten, de hulpdiensten waren massaal aanwezig


Voor de brandweer en de politie was het toch geen alledaagse interventie. “Bij een oproep uit een woonzorgcentrum is het anders dan bij een gewone situatie. Er wordt met heel veel middelen uitgerukt om voorbereid te zijn. Het feit dat we hier alles op een uur hebben weg gekregen is dat het snel in de kiem was gesmoord. “ legde kapitein van de brandweer van de zone rand Koen Vanderzwalm uit.

Ook burgemeester Rik Frans kwam een kijkje nemen en zei dat het gemeentelijk rampenplan niet afgekondigd moest worden omdat het niet al te ernstig was .De dame van het flatje waar de brand ontstaan is en nog een tweede bewoonster werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
Een geruststelling na het voorval van vanavond dat het systeem van de hulpverlening goed werkt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder