Hoofdinspecteur Ludo Claessens met pensioen


Vrijdag 25 maart richtte Politiezone Noord in het Ravenhof te Putte een afscheidsfeestje  in voor collega hoofdinspecteur Ludo Claessens.  Ludo is de zoon van Joseph Claessens en Angelina Huybrechts uit de Geelvinckstraat te Stabroek. Na  36 jaar dienst  bij de politie gaat hij met pensioen.

Politieloopbaan

In 1971 studeerde Ludo af aan het gemeentelijk technisch instituut Sint Jozef te Kalmthout in de mechanica en werkte tot 1975 als arbeider, magazijnier en gaat hij tussendoor ook nog in het leger. Op 1 maart 1975 benoemt Eduard De Bie, toenmalig burgemeester,  Ludo Claessens samen met Walter Ibens tot politieagent van de gemeente Stabroek. Ludo volgde  een specialisatiecursus ‘jeugdbrigade”, waar hij glansrijk voor slaagde. Onder burgmeester Kerstens werd hij op 1 maart 1987 politieagent hoofdbrigadier. Na een geslaagde opleiding GIB en OGP in 1973, en dit onder goedkeurend oog van burgemeester Alida De Bie wordt Ludo inspecteur bij de politie.

Bij de hervormingen van het korps in 2001 promoveert Ludo tot hoofdinspecteur, coördinator voor de Polder.  Korpschef Politiezone Noord, Luc Gers herinnert Ludo als een loyale medewerker, die nooit het Stabroekse korps heeft kunnen loslaten.  

Ludo was een agent die tussen het gewone volk wilde staan.  Hij kreeg dan ook van de Stabroekse bevolking de naam ‘commissaris van Stabroek’ opgespeld.

Sociaal leven

Ludo heeft zich steeds ingezet voor het Stabroeks verenigingsleven, met als belangrijkste taak om voor de vereniging alles gedaan te krijgen van de politie. Hij is nog altijd actief bij Stay-Events, die de dorpsdag en de kerstmarkt organiseert. Bij het Wagenspelfestival te Putte heeft hij zo zijn vaste plaats aan den buitentoog.  Met zijn vrienden krekels rapen in Nederland, en deelnemen aan fietszoektochten, waar hij steeds bovenaan eindigt, zijn enkele van zijn favoriete bezigheden. Ook de gansrijdersmaatschappij ligt hem nauw aan het hart.

Ludo zet  zich honderd procent in voor de Ponderosa.  Het 21 ha tellend domein te Berendrecht, beheerd door een vzw waarvan Ludo penningmeester is , krijgt elke woensdag een grondige onderhoudsbeurt.  Fons Kloeck, Guy Cornelissens  en Ludo voeren er dan allerlei klussen uit.

 In De Polder magazine van 1 april  as. vindt U een uitgebreide reportage over de afscheidsviering van hoofdinspecteur Ludo Claessens, met  enkele leuke anekdotes.

 


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder