Honderden werkzoekenden bezoeken intergemeentelijke jobbeurs


KAPELLEN/STABROEK/BRASSCHAAT – De lokale besturen van Kapellen, Brasschaat en Stabroek organiseerden samen met VDAB en Selab een jobbeurs in zaal LUX. Vele honderden belangstellenden kwamen af op de vele vacatures.


Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: “In het aanbod vacatures zitten heel wat industriële profielen. Dat zijn jobs waarvan niet iedereen meteen weet wat die precies omvatten. In onze simulatorcontainer visualiseren we enkele van die jobs en kunnen belangstellenden virtueel ontdekken of lassen of heftruckchauffeur hen al dan niet ligt.”


De lokale besturen waren aanwezig

Ook de lokale besturen vissen gretig mee in de lokale vijver van werkzoekenden. Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA): “Via dit initiatief tonen we het belang aan van onze lokale economie. Door de samenwerking van Kapellen, Brasschaat en Stabroek kunnen we kijken op een groter geheel. Als gemeentebestuur proberen we ook langs deze weg openstaande vacatures in te vullen.”

Havenbedrijven
Zijn Kapelse collega Dirk Van Mechelen (Open VLD) beaamt:”We zoeken inderdaad ook op alle niveaus naar geschikte en gemotiveerde mensen. Gezien de ligging vlak bij de Antwerpse haven en dus in de nabijheid van een grote petrochemische sector, ondervinden we inderdaad concurrentie met de petrochemische bedrijven en het Havenbedrijf. Het blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn om hogeropgeleiden en mensen met een technische achtergrond te vinden en te houden.”
Kapels schepen Luc Devriese (N-VA): “Voor heel wat werkzoekenden is het belangrijk om lokaal aan de slag te gaan. Een job vinden dicht bij huis en zonder mobiliteitsproblemen en files is voor velen opnieuw aantrekkelijk en daar spelen we op in.”


Wzc en defensie
Bij de 53 deelnemers was ook het woon-zorgcentrum Aalmoezenier Cuypers uit Stabroek. Jessy Suetens: “Het is de allereerste keer dat we deelnemen aan een jobbeurs. We ondervinden dat er wel wat belangstelling is. Verschillende jobcoaches kwamen langs met een groep belangstellenden. In onze sector blijft het zoeken en vinden van verpleegkundigen echter wel een uitdaging.”
Ook defensie was aanwezig met een opvallende stand. Bart Goris: “Op deze manier kunnen we laten zien dat werken voor defensie veel meer is dan militair zijn. Ook heel wat taken gaan naar burgerpersoneel. Of deze beurs effectief nieuwe werknemers oplevert, is moeilijk te zeggen. We stellen wel vast dat er veel belangstelling is en dat is voor ons een eerste belangrijke stap.”
Vlak naast de stand van defensie staat Bernard Michiels in zijn tekenboek te schetsen. De doofstomme Kapelse tekenaar stapt enkele minuten later af op de stand van defensie en laat de drie standhouders zijn tekening zien.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *