‘Ho ho ho!’: de kerstman doet zijn ronde in Stabroek

STABROEK/HOEVENEN – Op donderdag 21 december kregen de scholen van Stabroek en Hoevenen bezoek van de kerstman.  Op de speelplaatsen werd hij door enthousiaste kinderen met kerstmuziek ontvangen.

Dat zijn ronde niet vlekkeloos startte, kwam doordat de brave man zich op het dak van het gemeentehuis had begeven, maar er helaas niet meer af kon. Dan maar de Vrijwillige Hulpdienst Brandweer van Stabroek ingeschakeld, die de ongelukkige man van het dak haalde. Met sirene aan, trok de kerstman in de brandweerwagen langs de scholen.

De kerstman werd op het gemeentehuis ontvangen

Zijn eerste stop was voor Gemeentelijke basisschool De Rekke in Hoevenen, en tot verrassing van alle kinderen arriveerde hij met zijn gevolg in een echte brandweerwagen. Het was niet Rudolf het rendier die de kerstman vergezelde maar brandweerman Danny en de assistenten schepenen Veerle, Sarah en Ludo. Vervolgens stapte hij door een lange erehaag van schoolkinderen tot onder het afdak, waar de kleuters hem al opwachtten met een liedje. Voor hun beloning mochten zij als eerste aanschuiven voor een snoepje uit de handen van de Kerstman.


Ook bij Vrije Basisschool Sint-Calasanz stonden alle kleuters en leerlingen al te wachten op de speelplaats toen het rode brandweerbusje aankwam. Hier werd het scenario nog eens herhaald tot en met het uitdelen van snoepjes voor de hele school.

`
In de namiddag werd een bezoek gebracht aan GO! BS De Stappe en de Vrije Basisschool St. Catharina in Stabroek. Op het einde van elke maand viert men in de Stappe de jarigen van de maand. En dit maal was het feest met de kerstman! 


 In de Sint Catharinaschool klonk op de grote speelplaats uit de kindermonden het gekende ‘Jingle Bells’.

Als beloning kregen alle kinderen een lekkere suikeren staf, die ze na de schooltijd mochten opsnoepen.

Tussendoor bracht de kerstman en zijn gevolg een bezoek aan de administratieve diensten in de gemeente Stabroek en Hoevenen.

De kerstman bracht ook een bezoek aan de administratieve diensten van de gemeente

Een mooie aanzet voor prachtige en gezellige kerstdagen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder