Hier komt het "gevang"

De bestaande primitieve oprit naar de A12 die niet mag gebruikt worden

De Weeltjeshoeve die overwoekerd wordt door klimop

Achter de hoeve de Papeweg tot tegen de A12.

achter de boerderij draait de Papeweg naar de Hollandseweg

Zoals reeds eerder gemeld komt er een “gesloten instelling” (lees gevang) voor criminele illegalen in Zandvliet. De aanduidingen waren vaag. Er werd in de  persberichten gesproken over Zandvliet, de A12 en de grens. Wij gingen ons licht opsteken op de Zandvlietse Hoek, meer bepaald bij de Weeltjeshoeve.  Die ligt er al lang verwilderd bij, overwoekerd met klimop, de schuren afgebrand of op instorten. Naast de hoeve ligt de Papeweg die achteraan een draai maakt naar rechts en vervolgens uitkomt op de Hollandse Weg.  Vroeger schoot hij de polder in maar de autoweg A12 heeft hem afgesneden.  In de buurt van de hoeve zou het “gevang” komen. De mensen op Den Hoek kunnen niet geloven dat de beslissing zomaar op een zondagmiddag is genomen. Zij voelen zich bekocht. Dat moet al lang gepland zijn. Maar de bevolking werd niet geraadpleegd.
Districtsraadslid Willlem van Alsenoy die op Den Hoek woont, meent dat van de gelegenheid gebruik kan gemaakt worden om de Weeltjeshoeve te restaureren. Hij ijvert daar al lang voor, maar wist niets in gang te zetten. “Kunnen het woonhuis en de stallen niet voor de administratie van de instelling dienen ?”, vraagt hij  zich af. Alleszins moet het gebouw het landelijk uitzicht van de boerderij bewaren, zoals het was toen boer Frans Heylaerts hier nog woonde en werkte.”
Er gaat aanvankelijk een complex komen van gebruikte containers uit Tilburg. Volgens Willem kunnen die niet blijven. Als er een bouwvergunning komt moet die het herstel van de hoeve met zich brengen. En de primitieve oprit naar de A12 die nu enkel bereikbaar is langs een grote omweg, moet veranderen in een normale op- en afrit. “Zo hebben de bewoners van Den Hoek er ook nog wat aan”. (sdl)

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder