Het verhaal van de eerste diefstal van de slagtanden


Heel wat pers sprong de afgelopen dagen op de gestolen slagtanden. Bij velen zat de vorige diefstal al lang niet meer in geheugen en ook onze redactie moest even diep gaan om de juiste toedracht te kunnen achterhalen. Maar hier is ze dan, de echte waarheid.

“De nacht van 25 op 26 januari 1991 werden de slagtanden gestolen en dus niet in de jaren ’80. (zie ons artikel Weekblad De Polder – 1 februari 1991) een kleine week later werden ze bij toeval teruggevonden in een dokwerkerscafé in de Antwerpse haven. (zie artikel dd. 8 februari 1991).”

De olifantentanden die reeds jaren de trap sieren, werden in 1930 ingevoerd vanuit een natuurpark in Botswana-Congo door Graaf Moretus. Of ze persoonlijke jachttrofeeën zijn is nooit duidelijk geweest. Tijdens de tweede wereldoorlog konden ze uit de handen van de duitse bezetter gered worden.

De recente diefstal moet volgens politie goed voorbereid geweest zijn, maar men kan momenteel nog geen details of verder info geven. Eén slagtand weegt al gauw zo’n 50 kg en heeft een grote waarde op de illegale markt.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder