Mountainbiken in het Grenspark langs slingerende singletracks

KALMTHOUT – Mountainbikers kunnen zich vanaf nu volop uitleven op speciaal aangelegde routes, met veel dank aan onze vrijwilligers die helpen bij aanleg en onderhoud. 

Met vier nieuwe single-tracks is er een uitdagend netwerk helemaal op maat van wie in een heel mooie omgeving een sportieve uitdaging zoekt. Door aparte paden voor mountainbike aan te leggen, krijgen zij een specifieke route waar ze ongestoord kunnen sporten en zijn er minder fietsers op wandelpaden. We vragen aan wandelaars om niet op de MTB-routes te wandelen, en we vragen aan MTB om niet op wandelroutes te fietsen. Zo krijgt iedereen een zorgeloze natuurbeleving.

Voorlopig kan iedereen deze routes vrij testen.
Vanaf januari 2021 is een vignet verplicht op de single-track lussen.

Lees hier alles over de nieuwe routes.

foto grenspark Kalmthoutse Heide

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

4 reacties

 1. En de lokale mountainbikers die al jaren het bos met veel plezier doorkruisen met respect voor natuur en mede natuurliefhebbers zijn weer een stuk vrijheid kwijt.
  In plaats van wekelijks eens een afwisselend toerke te kunnen doen met de fietsmaten worden we nu verplicht van tegen betaling elke keer dezelfde vierkante meters te berijden, en als je je er niet aan houdt riskeer je nog een boete van 95 Euro.
  Ik zeg vrijheid en blijheid voor iedereen, en gun ieder zijn of haar hobby.

  1. Ik vol je hierin volledig. Dit is een andere manier van mountainbiken, waar niet iedereen naar vraagt. Een rustig tochtje door het bos hoort er blijkbaar niet meer bij.

 2. Ik ga volledig mee in Reiner zijn opmerking , alle ( locale ) MTB’ers en recreatieve fietsers worden verplicht om het MTB parcours te rijden met massaal veel fietsers dewelke door de reclame die gemaakt wordt in de pers van heinde en ver komen . De boetes van €95 zijn echt van de pot gerukt en ook het verplichte vignet is er over. Hopelijk komt het grenspark tot inzicht dat (zeker in deze covidtijden )het niet verstandig is om alle fietsers waaronder vaders met hun kindjes , dames , fervente mountainbikers allemaal op een veel te technisch smal padje te sturen. Als klein manneke speelden we al in “ klein Zwitserlan en D’aai “ en nu we eindelijk wat fatsoenlijk met een fietsje kunnen rijden mag dit niet meer… Ik begrijp best dat vooral in het weekend het druk is met ruiters , wandelaars en fietsers maar met respect voor elkaar lukt dit best. Je moet maar eens even op de parking van cafe de Leeuw van Vlaanderen kijken , het lijkt wel zoals een weekend voor de covid lockdown , de parking staat vol met auto’s van fietsers dewelke hier komen rijden , de Ardennen zijn er niks tegen.

 3. Hier is duidelijk niet over nagedacht MTB parcours allemaal goed en wel ,maar als iedereen zoals terecht word opgemerkt tegelijk op deze (smalle) single tracks gaat rijden krijg je een probleem .

  Teveel mensen op hetzelfde stukske bos is nooit ok zelfs niet zonder “covid 19” .
  Om nog maar te zwijgen over het feit dat men nu al in nederland vollop de route’s aan het promoten is want elke MTB ‘er hier uit de omtrek weet maar al te goed dat we hier in een unieke situatie zitten .
  Onze hobby word ons voor een deel afgenomen op deze manier .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder