Het koekeloerebeest van Antverpia….

haan antverpia


Er zit een haan in het Antverpiagebouw in Mariaburg. Wie gelooft nu zoiets? En toch het is waar. We hoorden hem kraaien, we zagen hem zelfs! Van dichtbij nog wel!
In het kader van een gericht internationaal pluimvee-project (!) was er een tentoonstelling. Koekeloerehaan speelde vanuit een immense kooi de hoofdrol…kraaiend aan één stuk. Volgens centrum-verantwoordelijke Nora Augustijns heeft de fiere bruine grote haan van 1 jaar ook reeds een mariaburgse naam meegekregen. Ze noemen hem Jef!
Hij kraait gewonnen-verloren hoor ik achter me zeggen… zeker als hij vrouwkes ziet voorbijgaan….
Nora Augustijns gaat Jef goeiedag zeggen en praat er fluweelzacht tegen…. Het grote koekeloerebeest komt gedwee dichterbij en weet verdorie goed wat het betekent..: de centrumverantwoordelijke heeft een snoepgraantje  mee en de Jef laat zich verleiden… Hij kraait niet meer.
Enkele senioren-bezoekers komen dichterbij. ‘Jamaar, voor enkele dagen zaten we toch met een eitje in ons broek… Stel je voor… een haan in Antverpia, we hadden een beetje schrik…
Als U dit leest is Jef weg. Nee, niet als een kerstkalkoen ook opgepeuzeld, wel naar een andere exporuimte.  Hopelijk tussen echte kakelende kippen zodat Jef zijn gang kan gaan…Want eerlijk, hij zat er maar eenzaam en verlaten bij… Geen kip in de buurt….!            erjee

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *