Het Elsenbos breidt uit met 7000 inheemse bomen

De barakken op het voetbalveld Polderster werden afgebroken. Natuur en Bos gaat het veld bebossen

Stabroek – Natuur en Bos gaat het oude voetbalveld Polderster bebossen en wil dat graag met een school en met buurtbewoners doen.  Op woensdagnamiddag 19 januari organiseert Natuur en Bos een bosplantactie voor de buurtbewoners. De landbouwschool PITO komt maandag 17 januari en woensdagvoormiddag 19 januari de eerste boompjes planten.

Plantactie

Om organisatorische redenen en rekening houdend met de geldende coronamaatregelen, zijn er twee tijdsloten: van 13u00 tot 14u00, van 14u00 tot 15u00. De boswachters en arbeiders van Natuur en  Bos leren je de knepen van de bosaanleg, zo kan je goed voorbereid boompjes beginnen planten.

In totaal wil Natuur en Bos samen met alle helpers op die dagen 7000 inheemse bomen aanplanten. Doe dus je laarzen of stevige schoenen aan, zet je mondmasker op en breng een tuinschop mee als dat lukt. De plantgaten zijn door onze bosarbeiders voorgeboord.

Kom bij voorkeur te voet of met de fiets. Kom je toch met de auto, dan kan je parkeren aan de Vossenveldlaan (kerkhof) en Heuvels (Velttuin). Wie met de fiets of te voet komt, kan ook langs de Oude Ertbrandstraat aansluiten.

Omdat de coronaverplichtingen sterk onderhevig zijn aan wijzigingen en om alles in goede banen te leiden, ben je verplicht om je vooraf in te schrijven (je kan voor meerdere personen inschrijven) tegen uiterlijk vrijdag 14 januari via dit inschrijvingsformulier: https://www.natuurenbos.be/plantactie-elsenbos.
Let wel, elk tijdslot is beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Schrijf je dus tijdig in!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *