Karatekas trappen het nieuwe jaar op gang


Stabroek – Op zondag 9 januari verzamelden 110 leden van Karateschool Ookami Dojo op het voetbalveld aan Zaal Moorland. Tijdens een traditionele Hatsu Geiko of ‘Eerste Training’ openden zij het nieuwe sportjaar. “In deze bizarre tijden is momenten creëren waarop je samen vooruit kijkt en plannen smeedt superbelangrijk”, weet clubhouder Jelle Strybosch. “Vandaag zetten wij de toon voor ons nieuwe jaar en die toon is vastberaden hoopvol. Wij gaan er een fantastisch jaar van maken – met z’n allen!”


Met meer dan honderd waren ze, de karatekas die present tekenden op de Nieuwjaarstraining van Ookami Dojo vzw.  Alle afdelingen van de Stabroekse karateschool waren vertegenwoordigd, wat wil zeggen dat de deelnemers in leeftijd varieerden van 3,5 tot 60 jaar oud. Ookami Dojo organiseert dit evenement voor de tweede keer. “Vorig jaar waren de coronamaatregelen een pak strenger”, legt woordvoerder Kevin Wijnands uit. “De Nieuwjaarstraining was toen bedoeld als een mentale opkikker voor onze jeugdleden – die het toen héél zwaar hadden. Vandaag zijn er nog steeds heel wat beperkingen en de onzekerheid die omikron met zich meebrengt, speelt op de mensen hun gemoed. Wij besloten daarom ál onze leden een boosterprik met héél véél karatespirit te geven!”De karatekas volgend verschillende workshops tijdens de Nieuwjaarstraining. Er was aandacht voor zelfverdediging, gevechtstraining en basistechnieken. De Pups, de jongste leden van de karateschool, kregen een aangepaste training in het gemeentepark. Er werd anderhalf uur hard gewerkt en zelfs de kou kon de pret niet drukken.


Na de training konden alle karatekas terecht bij Sportcafe De Chalet, waar zij nog een pannenkoek en een warm drankje aangeboden kregen om wat op te warmen. “Dat was bijna in het water gevallen”, vertelt Cindy C., één van de leden van de Ouderraad. “Onze Ouderraad verzorgt op clubevenementen normaal de catering, maar met de huidige maatregelen was dat geen optie. Gelukkig wilde De Chalet ons uit de nood helpen en konden we dit volgens het horecaprotocol toch doen!”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder