Prachtige Zimmermannzaal te bezichten tijdens 9de Fortengordel in Stabroek


 
Op zondag 21 mei openen tijdens de Fortengordel, 24 forten rond Antwerpen de poorten.  Speciaal voor deze 9de editie met als thema ‘Forté’ zorgen de forten voor enkele muzikale verrassingen. Dit jaar zijn er 3 nieuwkomers: Fort 6 in Wilrijk, het Fort van Lillo en de Schans van Puurs.  Wie wil kan gezellig van fort tot fort fietsen. De provincie Antwerpen heeft vijf gezinsvriendelijke fietsroutes uitgestippeld die je langs de deelnemende forten in jouw regio leiden.  
Op woensdag 17 mei presenteerde gedeputeerde Luk Lemmens het totaalprogramma van de Fortengordel en de nieuwe fietsbrochure ‘Herover de forten” in het jubilerende fort van Stabroek. “ Jaar na jaar groeit het enthousiasme van de forten om deel te nemen aan de gordel. Bij goed weer mikken wij op 10.000 bezoekers”, aldus Lemmens.
20 jarig jubileum
Het 20- jarig jubileum van de bvba Stafort is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het fort van Stabroek en met de activiteiten die Stafort inricht. Je kan er tevens een bezoek brengen aan de Zimmermannzaal. Tom en Griet Callens knapten, op korte tijd, de grote zaal achteraan in het Fort op. Zij  doopten de zaal om tot Zimmermannzaal, genaamd naar de Duitse piloot Josef Zimmermann die opdracht kreeg om een deel van de eigen Duitse stelling in de provincie Antwerpen te fotograferen vanuit zijn vliegtuig. In de zaal reconstrueerden Tom en zijn team loopgraven en geven historische foto’s aan de muren de geschiedenis van het fort weer.  Zeker een bezoekje waard!
Op zondag 21 mei wordt om 10 uur de zaal officieel voor het publiek geopend, meteen het startsein voor de Fortengordel.  Daarnaast zijn er om het uur begeleide wandelingen en bij goed weer worden er buitenactiviteiten georganiseerd. Pianiste Nicole de Paepe brengt de ganse dag pianorecitals in de Zimmermannzaal.  
De organisatie van de Fortengordel, de provincie Antwerpen, dienst Erfgoed en monumentenwacht kregen in Stabroek medewerking van Herdenkingscomité WO I.
Uitgebreide info over de Fortengordel vind je op www.fortengordel.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder