Heraanleg Dorpsstraat/Laageind (N111): Nutswerken verschuiven van Abtsdreef naar Grote Molenweg

Begin maart schuiven de werken op naar het kruispunt met de Grote Molenweg. Deze laatste is daarbij een week afgesloten van de Dorpsstraat/Hoogeind.
Vanaf de Grote Molenweg vorderen de nutswerken verder richting Stabroek centrum. De werken vinden plaats buiten de rijweg. Verkeer op de N111 ondervindt geen hinder. Enkel de straten die aansluiten op de N111 worden tijdelijk onderbroken.

Grote Molenweg week lang afgesloten van Dorpsstraat/Hoogeind
Na de krokusvakantie schuiven de nutswerken op naar het kruispunt met de Grote Molenweg. Van maandag 2 tot zaterdag 7 maart is er geen doorgang mogelijk van de Dorpsstraat naar de Grote Molenweg en omgekeerd. Gemotoriseerd verkeer van en naar Hoevenen, volgt een omleiding via de Kleine Molenweg. Deze route wordt eveneens gevolgd door de bussen van De Lijn.

Geen hinder voor verkeer over Dorpsstraat (N111)
-Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werken steeds door de Dorpsstraat, maar wel enkel aan de overzijde van de werfzone (noordzijde). Maak gebruik van de aangegeven oversteekplaatsen!  
-Gemotoriseerd verkeer over de Dorpsstraat ondervindt geen hinder, beide rijstroken blijven tijdens de werken beschikbaar. Enkel de afslagbeweging van en naar de Grote Molenweg is van 2 tot en met 7 maart niet mogelijk. Wie van Hoevenen richting A12 wil, volgt een omleiding via de ’s Hertogendijk en Kleine Molenweg. Van de A12 richting Hoevenen loopt de omleiding via de Kleine Molenweg en de Rijstraat.
– De bushaltes ‘Stabroek Molenberg aan de Grote Molenweg worden tijdens de werken niet bediend. Bussen van De Lijn volgen dezelfde omleiding. Op de Kleine Molenweg kunnen reizigers de vervanghaltes gebruiken.


Start hoofdwerken voorzien voor eind april
Volgens de huidige stand van zaken starten de hoofdwerken eind april te Laageind. Zodra deze werken starten, stellen we éénrichtingsverkeer in op de N111 vanaf de A12 richting centrum.

Infomarkt begin april
Begin april organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Stabroek een infomarkt. Hier kom je meer te weten over de timing en het verloop van de werken, alsook over de hinder, de bereikbaarheid en de verkeersmaatregelen. Omwonenden krijgen nog een infobrochure met uitnodiging in de bus.

Info: www.wegenenverkeer.be/stabroek. Voor specifieke vragen kan je terecht bij het team van de bereikbaarheidsadviseur via 0468 03 53 84 (kantooruren) of bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. Grote Molenweg week lang afgesloten van Dorpsstraat/Hoogeind.
    Zijn ze nu aan het werken?? Weinig te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *