De Lustige Gans is er klaar voor

Voor de 14de keer wordt de galg opgebouwd in Ekeren

Tradities zijn leuk om in stand te houden. Zo ook de ruiterloting bij De Lustige Gans. Niet tegenstaande café De Notenboom al enkele weken gesloten is, werd er toch daar geloot. Ruiters, reserveruiters en functionarissen kwamen op 14 februari samen om de ruitervolgorde te bepalen en een stevige pint te drinken. Iedere ruiter is er van overtuigd om koning 2020 te worden maar de waarheid zal pas bovenkomen op 1 maart.
Zondag 1 maart komen ruiters en hun gezin bijeen om spek met eieren te eten, de paarden op te zadelen en de stoet aan te vatten. De eerste kroeg die de stoet aandoet is Café Den Telstar en ’t Aperoke op Schoonbroek, daar komen alle leden samen, dit rond 9.30 uur. Vervolgens gaat het richting Ekers Hof en café Den Aker in de Driehoekstraat. Rond de klok van half twaalf wordt koning Wim Vansteenkiste uitgehaald aan het districtshuis waar hij pekesstoemp met worst zal trakteren.
Dan trekt de stoet verder door Ekeren, Tracé, Art=Choc en de Notenboom worden dan nog aangedaan om vervolgens rond 15.00 uur aan te komen op het Kristus Koningsplein. De Koning rijdt als eerste onder de galg om dan zijn mantel en kroon af te leggen. De strijd kan beginnen, 25 ruiters doen hun uiterste best om het net te verschalken om dan rond 17.00 de kop van de gans in zijn hand te houden…

Hopelijk waait het dit jaar niet te veel zodat we na het ganzenrijden de kersverse koning kunnen vieren in de Akerzaal (achter het Ekers Hof). Iedereen is er welkom, de ingang is gratis, de sfeer ook!

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder