Heide gaat voor “De warmste week”

HEIDE/KALMTHOUT – Vorige week maakten Studio Brussel en MNM (VRT) de projecten bekend welke in aanmerking komen voor steun in het kader van de Warmste week. De projecten werden geselecteerd in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Eén van de projecten is dit van “Athletes for Hope VZW.” Het is een project uit onze buurgemeente Wuustwezel. (er was geen enkel Kalmthouts project aangenomen).

In Wuustwezel werd een “rehab weide” ingericht welke in de herfst van dit jaar in gebruik werd genomen. Deze weide staat open voor zowel kinderen met een verlamming als alle kinderen met een beperking om hetzij fysiek, hetzij mentaal te revalideren. De rehab-weide vormt een oase van rust, waar de combinatie van natuur en de warmte van minipaardjes-therapie helend zal werken voor lichaam en geest. Athletes for hope is een project van de groep rond Marc Herremans, de atleet die in 2002 door eenval met de fiets tijdens een training in Lanzarote zwaar verlamd geraakte en in een rolstoel terecht kwam.Heide draagt zijn steentje bij!

Enkele mensen uit ons dorp: Clarisse De Rydt, Paul Lion, Luc Wuyts en Louis van den Buijs, staken de koppen samen om ook in onze gemeenschap een actie te starten welke bijdraagt aan het grote geheel.
“Met al meer dan 100 nummers heeft “Heide vertelt” jullie de laatste tijd verblijd, dat konden we afleiden uit de vele positieve reacties die er waren ter gelegenheid van het 100ste nummer.
In ruil laten wij geheel vrijblijvend een rekeningnummer achter waar bedragen naar kunnen overgeschreven worden, hoe groot of klein ze ook zijn, alles is welkom” aldus Louis van den Buijs, redacteur “Heide vertelt”.

De gelden gaan verdeeld worden door de Koning Boudewijnstichting, zij gaan dus ook naar deVZW Athletes for Hope uit Wuustwezel, zij zullen deze besteden aan hun project rehab-weide.
Kijk ook eens op de website van deze vereniging www.afhrevalidatieweide.be.
In het krantje “Heide vertelt” wordt je bestendig op de hoogte gehouden van het verloop van de actie.
Stortingen moeten terecht komen op rekeningnummer: BE83 7370 5893 4415 – “Heide voor rehab”Heide verteltnummer”

©VZW Athletes for hope.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *