Heemkundige kring Hoghescote stelt oude foto’s en voorwerpen tentoon in winkelcentrum

V.l.n.r. voorzitter André De Vleeshouwer, bestuursleden Gerda Adriaensen, Jos Abrath en Ludo Van Eynde, daarnaast Alexander Siera die voor het vervoer van het materiaal van de tentoonstelling zorgde en Christophe Peeters, winkelcentrummanager

KAPELLEN – In de statuten van de Heemkundige kring Hoghescote Kapellen staat dat de vereniging tot doel heeft de regionale en lokale heemkunde te bewaren.  En daar zijn zij zeker in geslaagd. In het winkelcentrum Promenade stellen zij wat geschiedenis van Kapellen op infoborden voor, naast foto’s en oude voorwerpen.

op de infoborden vind je een deel van de geschiedenis van Kapellen

Sinds 1968 verzamelt, documenteert en bewaart Heemkring Hoghescote materiaal van eigen heem, dorp, omgeving en streek.  “Onze heemkundige kring is er niet voor zichzelf, hij is een middel om heemkunde of geschiedenis van Kapellen levend te houden een verder uit te dragen”, zegt voorzitter André De Vleeschouwer.  “Momenteel hebben wij 467 leden, en 550 die het ledenblad ’t Bruggseke ontvangen, dat viermaal per jaar verschijnt”.

 “In 2008 hielden wij in  het winkelcentrum Promenade reeds een tentoonstelling, ondertussen is er veel veranderd. Onze collecties zijn fel uitgebreid en de mogelijkheden tot presentatie zijn in dit digitaal tijdperk ook toegenomen”, aldus de voorzitter.  “Het beheer van de Promenade bood ons een leegstaande winkel aan om onze heemkundige kring opnieuw aan het publiek te presenteren. De nieuwe tentoonstelling laat je kennismaken met een stuk geschiedenis van Kapellen op 16 kleurrijke panelen en voorwerpen die onze (over)grootouders gebruikten. Nostalgie ten top.  Het was een hele klus om de panelen tot in het pand te brengen, maar we konden rekenen op de hulp van Alexander Siera die voor het vervoer van het materiaal van de tentoonstelling zorgde.”

De tentoonstelling kon bij de opening al op veel belangstelling rekenen


Je vindt de tentoonstelling in het winkelcentrum Promenade in het winkelpand tegenover kledingzaak OPEN32 en Paprika. De tentoonstelling loopt van 22 tot 25 maart en van 29 tot 1 april. Weekdagen van 13 tot 17u, zaterdag van 10u tot 17u.

Voorzitter van heemkring Hoghescote, André De Vleeschouwer (links)
geeft de nodige info over de tentoongestelde voorwerpen

Heemkring Hoghescote vzw is lid van Heemkunde Vlaanderen en van Heemkunde Gouw Antwerpen. De kring houdt elke 3de dinsdag van de maand van 10 tot 12 uur een openarchiefdag in hun lokaal in het Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen, Van Paesschendreef 3 (gelegen aan zaal Lux) te Kapellen.  Wil je graag lid worden stuur dan een mailtje naar info@heemkring-hoghescote.be  of neem contact op met de voorzitter André De Vleeschouwer tel. 03 605 79 89 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *