HCI verhuist van Kapellen naar grotere nieuwbouw midden in Antwerpse haven

web-hci-scheldelaan-kantoor
Vanaf 29 augustus heeft HCI zijn intrek genomen in een gloednieuw bedrijfsgebouw aan de Scheldelaan 417 in de kern van de Antwerpse haven, tegenover Lanxess. Als specialist in reinigingsopdrachten voor industrie en petrochemie mikt HCI hiermee op een nog betere service voor zijn klanten. De directe nabijheid van de klanten en moeilijke bereikbaarheid vanuit Kapellen richting haven zijn de voornaamste redenen voor de verhuis. Deze belangrijke stap biedt ook de mogelijkheid tot verdere uitbreiding en optimalisering van het bedrijf.
HCI nv haalt ongeveer 70 procent van zijn omzet uit opdrachten voor industriële klanten in de (petro)chemie van de Antwerpse haven. De verhuis naar de Scheldelaan is dan ook op logistiek vlak een enorme verbetering.
“Door ons te nestelen in het hart van de Antwerpse haven kunnen wij onze service naar onze klanten verder optimaliseren. Het grote tijdverlies door de slechte bereikbaarheid vanuit Kapellen is nu ook verleden tijd. We kozen doelbewust voor een nieuwbouw waardoor we ook in grootte kunnen uitbreiden. Voorheen zaten we in 2 aparte gebouwen. Op onze nieuwe locatie zitten alle diensten terug samen in één vestiging. Hierdoor kunnen we optimaler werken. We beginnen hier in feite met een propere lei”, onderlijnt Jürgen Matthyns, bestuurder van HCI.
Automatisering
Het bedrijfsterrein van HCI aan de Scheldelaan is 20.000 m² groot en ongeveer voor de helft bebouwd. Daar bevindt zich onder meer een grote loods voor een 60-tal vrachtwagens. Het modern uitgeruste onderhoudsatelier voor het eigen wagenpark is verdubbeld in oppervlakte. In de nieuwbouw is ook de technische/innovatiedienst ondergebracht, een ruim magazijn en een overdekte carwash. Er is een grote parking en de kantoren zitten verspreid over 3 verdiepingen.
Jan Cockx, bestuurder van HCI: “We breiden niet alleen onze diensten uit. Dankzij onze nieuwbouw kunnen we ook een aantal nieuwe technologieën introduceren. We maken verder intensief werk van automatisering en voor de ontwikkelingen op dat vlak hebben we binnen het bedrijf een aparte afdeling opgestart.”
HCI bestaat sinds 1987. In 1995 nam het bedrijf zijn intrek in een gebouw op de KMO-zone aan de Starrenhoflaan in Kapellen. In 2002 werd ook het gebouw aan de overkant in gebruik genomen. HCI nv heeft op dit moment ruim 260 mensen in dienst en werkt voornamelijk in opdracht van grote bedrijven en multinationals in de industrie. Het zusterbedrijf Jacobs in Olen telt nog eens een 80-tal medewerkers en verder niet te vergeten de Nederlandse vestiging HCI bv in Terneuzen waar tevens 30 mensen worden tewerkgesteld.
Goed opgeleide medewerkers
Op het vlak van reiniging in de petrochemische sector heeft HCI een grote expertise opgebouwd. Hier spelen de risico’s en de maatregelen die ze tot een minimum moeten herleiden een belangrijke rol. De veiligheid en de kwaliteitsnormen bepalen welke soort reiniging nodig is. HCI voert in nauw overleg met zijn industriële klanten opdrachten uit.
“Wij stellen een manier van werken voor waarbij we uiteraard alle regels voor de industrie in acht nemen. Met de juiste machines/units, goed opgeleide mensen en een duidelijk plan van aanpak worden reinigingen efficiënt en veilig uitgevoerd. Hierbij volgen we strikt de wetgeving. Wij voorzien dan ook heel wat interne en externe opleidingen en bijscholingen voor onze medewerkers. Dat gaat buiten de standaard voorgeschreven opleidingen over reddingsopleiding, werken met hoogtewerkers tot opleiding als veiligheidswacht. In totaal gaat het om meer dan 15 verschillende opleidingen”, aldus nog Jürgen Matthyns.
Lidmaatschap SIR
In Beneluxverband is de Stichting Industriële Reiniging (SIR) al enkele jaren actief. HCI wordt nauw betrokken bij de werking van de SIR en zetelt in het bestuur. Vertegenwoordigers van reinigingsbedrijven, klanten en leveranciers denken binnen deze stichting als experts samen na over hoe ze de veiligheid in de sector kunnen verhogen. Ondertussen zijn al 250 bedrijven aangesloten. Dit leidt tot een verhoging van het veiligheidsbewustzijn en een beter imago van de sector.
Meer informatie: www.hci.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder