Havenweg A12 richting Antwerpen in het weekend afgesloten

Dit weekend is de A12 richting Antwerpen volledig afgesloten tussen het knooppunt Antwerpen-Haven en Ekeren. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt er het wegdek en laat de werken uitvoeren tussen vrijdagavond 20u00 en maandagochtend 5u00.

De werken worden tijdens weekends uitgevoerd om de hinder voor de weggebruiker tot een minimum te beperken. Gedurende deze twee weekends zal er hinder zijn voor verkeer richting Antwerpen. Ook tijdens de week is er hinder mogelijk omdat het verkeer plaatselijk over een onderlaag moet rijden. Er geldt dan ook een snelheidsbeperking van 70 km/uur.

Verkeerssituatie

WEEKEND 1: van vrijdag 12 oktober, 20u tot maandag 15 oktober, 5u:
De A12 richting Antwerpen is afgesloten tussen knooppunt Antwerpen-Haven en Ekeren richting Antwerpen. Ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Haven is de arm van de R2 naar de A12 Antwerpen afgesloten. De oprit Stabroek, de oprit t.h.v. Amoras en de oprit Leugenberg van de A12 richting Antwerpen worden eveneens afgesloten. Het verkeer wordt via R2, uitrit [13] Kanaaldok B1/B2 en de Noorderlaan naar oprit [16] Ekeren omgeleid.

WEEK: van maandag 15 oktober, 5u tot de hervatting van de werken in weekend 2:

Er zijn geen rijstroken afgesloten. Het verkeer richting Antwerpen moet echter plaatselijk over een onderlaag rijden. Er geldt daarom in deze zone een snelheidsbeperking van 70 km/u. Dit kan voor vertragingen zorgen.

De planning van de werken is onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

WEEKEND 2: timing nog te bepalen

De timing voor het 2de weekend moet nog bepaald worden. Ook dan zal de A12 richting Antwerpen afgesloten zijn tussen knooppunt Antwerpen-Haven en Ekeren richting Antwerpen. Ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Haven is de arm van de R2 naar de A12 Antwerpen afgesloten. De oprit Stabroek, de oprit t.h.v. Amoras en de oprit Leugenberg van de A12 richting Antwerpen worden eveneens afgesloten. Het verkeer wordt via R2, uitrit [13] Kanaaldok B1/B2 en de Noorderlaan naar oprit [16] Ekeren omgeleid.

Alternatieve route richting Nederland

Verkeer dat tijdens weekends van op de Antwerpse Ring richting Nederland rijdt wordt aangeraden de E19 te gebruiken. Verkeer dat van op de E34/R2 richting Nederland rijdt wordt aanraden de Liefkenshoektunnel (tol) te gebruiken.

Meer info over werken aan snelwegen en gewestwegen: http://www.wegenenverkeer.be/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *