Havenschepen Marc Van Peel Maritieme Man van het Jaar

De raad van bestuur van Espa Maritiem (Vereniging voor Maritieme Journalisten en Publicisten)  heeft beslist om Marc Van Peel, schepen voor de Haven en voorzitter van het Antwerpse Havenbedrijf, uit te roepen tot Maritieme Man van het Jaar.  De uitreiking van de hieraan verbonden ‘award’ zal, in  samenspraak met de laureaat, in het najaar plaatsgrijpen.
Marc Van Peel werd eenparig verkozen omwille van zijn grote verdiensten voor de haven van Antwerpen, de scheepvaart in het algemeen, de bevordering van de Vlaamse handel in het buitenland, zijn inzet voor de Scheldeverdieping en zijn inspanningen om de economie mee uit de voorbije crisis te halen. Onder zijn impuls werd bovendien werk gemaakt van het meer toegankelijk maken van de haven en engageerde het Havenbedrijf zich als initiatiefnemer en steunpilaar van het Museum aan de Stroom.  Espa is de schepen bovendien dankbaar omdat hij er voor zorgde dat de Scheldebron, die in mede-eigendom van de vereniging was, kon worden overgedragen aan het Antwerpse Havenbedrijf.
De Maritime Award wordt al uitgereikt sinds 1973. Toen werd als eerste havenschepen Leo Delwaide senior tot Maritieme Man uitgeroepen. In een recentere tijd ging de onderscheiding naar o.m.Antwerps havenschepen Leo baron Delwaide (junior) en naar directeur-generaal Eddy Bruyninckx.

De onderscheiding bestaat uit een erepenning die de god Scaldis voorstelt en de Scheldebron in het Frans-Vlaamse Gouy.

Info: 0479/21 34 55 of philippe.holthof@telenet.be

foto: Marc Van Peel tussen Rudi De Meyer van Alfaport en Eddy Bruyninckx, baas van het Havenbedrijf, bij de viering van de derde Scheldeverdieping in het gebouw van de Berendrechtsluis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *