De bruine borden Brabantse Wal staan er!

Wie wel eens door Duitsland, België of Frankrijk heeft gereden kent ze goed: de bruine borden langs de snelweg die aangeven wat de naam is van het gebied met een afbeelding van de bijzonderheden in de omgeving.
Onlangs werd het ontwerp voor de borden met de gebiedsaanduiding Brabantse Wal al onthuld door gedeputeerde Peter van Vugt (Ecologie). Maar nu staan ze er dan toch echt: drie bruine borden langs de snelwegen in de Brabantse Wal om het bijzondere landschap op de grens van klei en zand te promoten.
Met dank aan Rijkswaterstaat/wegendistrict Breda en de Provincie Noord-Brabant zijn twee borden geplaatst langs de A58: vanuit Roosendaal kort na de P-plaats Wouwse Tol en vanuit Zeeland bij Afslag Hoogerheide (Korteven).Langs de A4 staat straks een bord ter hoogte van het bedrijventerrein Oude Molen in Halsteren. Wanneer de A4 gereed is zal het bord worden verplaatst richting Steenbergen. Andere gebieden in Brabant die een eigen bord hebben of nog krijgen zijn: Het Groene Woud, de Maashorst, Nieuwe Hollandse Waterlinie en De Biesbosch.
Een select gezelschap bestaande uit wethouders, VVV, provincie en andere partijen verzamelden zich gistermiddag samen met Pim Meeuwisse, voorzitter Streekorganisatie Brabantse Wal, op een landweggetje aan de A58 in Hoogerheide. Daar vertelt Meeuwisse over de lange weg die werd afgelegd voor plaatsing van deze borden: Een jarenlange communicatie met Rijkswaterstaat die in eerste instantie niets wil weten van borden langs de snelweg. Want dat leidt het verkeer af. Maar nadat uitzonderingen zijn toegestaan voor onder andere het landschap De Hoeksche Waard is de lobby weer op gang gebracht. Met zichtbaar succes!
Maar we zijn er nog niet volgens Meeuwisse: “Bewegwijzering in het gebied naar de prachtige plekken op de Brabantse Wal is nog niet op orde, maar we zijn als streekorganisatie druk doende om hier snel verandering in te brengen”. Zo wordt er niet alleen gewerkt aan bewegwijzering naar natuurgebieden, ondernemers en andere interessante plaatsen, ook worden minimaal 30 plaatsen in het gebied voorzien van informatieborden waarop recreanten informatie vinden over wandelen en fietsen, natuur en aanverwante wetenswaardigheden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *