Havencentrum Lillo en Havenbedrijf werken nog nauwer samen

Vrijdagmiddaqg ondertekenden havenschepen Marc Van Peel en gedeputeerde Koen Helsen een akkoord tot samenwerking tussen het Havenbedrijf en het Havencentrum Lillo.
Die samenwerking bestaat eigenlijk al twintig jaar, zo onderstreepten de twee. Zij kan nog worden versterkt doordat sinds begin februari het MAS Havenpaviljoen op het Eilandje open is en bezoekers op een eigen manier (film, grondplan en rechtstreekse camerabeelden) informeert over de haven.
 ‘Wij hopen dat de Antwerpenaar dank zij ons paviljoen de haven opnieuw in de armen zal sluiten’, zei Van Peel. De nieuwe instelling vlakbij het MAS kreeg trouwens intussen al ruim 30.000 bezoekers over de vloer.
Anderzijds was het Havencentrum Lillo in het Noorden van de haven vorig jaar goed voor meer dan 47.000 bezoekers onder wie vooral studenten. Die krijgen via de interactieve tentoonstelling, een aanbod van lessen en rondritten met bevoegde gidsen, een ruim inzicht in wat een haven betekent.
Koen Helsen kondigde aan dat de provincie momenteel werkt aan een studie rond speerpuntsectoren, waaronder logistiek en chemie die erg belangrijk zijn voor de haven. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *