Hanske Knap tot leven door Berendrecht Sport en door enkele kinderen

De mannen maken zich klaar in het lokaal van Berendrecht Sport

De mannen maken zich klaar in het lokaal van Berendrecht Sport

De vrouwen zijn al aan het knapperen in Zandvliet
De vrouwen zijn al aan het knapperen in Zandvliet

Lobke en Asley hielden de traditie hoog en trokken er met hun tweetjes op uit.
Lobke en Ashley hielden de traditie hoog en trokken er met hun tweetjes op uit.

 
Terwijl de vrouwen van Berendrecht Sport al in de late namiddag aan het zingen waren met het liedje van Hanske Knap, kwamen de mannen later (omstreeks 18 u.) in het voetballokaal toe. Daar lag hun groen-witte “tenue” al gereed, samen met  een aantal “hanskes”. Dat zijn klompen waarvan de zool is afgezaagd en opnieuw bevestigd met leren riempjes. Via een touwtje kan ermee geklepperd worden. Gewoonlijk onderstreept ook het gebrom van een rommelpot het monotone liedje. Een vijftiental leden van Berendrecht Sport maakten zich in het lokaal klaar om er ook op uit te trekken. Zij zouden tot elf uur, misschien middernacht uitblijven om vervolgens bij Jos van Nelekes worstenbroden en appelbollen te eten. Zo’n maal was al voorafgegaan door de vrouwen. Alles bijeen viel het weer nog mee. Er was wel wat gemiezer maar de felle kou van de dagen ervoor bleef weg.  
Kinderen hielden de traditie hoog
Intussen waren het enkele kinderen, meisjes dan nog, die de traditie van Hanske Knap hoog hielden. Lobke van Wellen (10) uit Zandvliet en haar even jonge vriendin Ashley Struyf uit Berendrecht, wisten iedereen te bekoren met hun originele kledij en hun mooi versierde “hans”. Ook zij vertrokken onvervaard vanuit het café “Berendrecht Sport”, waar Kristien de zaak openhield in de plaats van Nicole die met vakantie in zonnige oorden was. Hier was, zoals al enkele jaren het knooppunt van de knappers. De twee kinderen hadden veel succes. Staf De Lie   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder