Haan stond symbolisch terug op Stabroekse toren

haan-spotlight
 


De laatste weken is er al heel wat te doen om de Stabroekse kerktoren. Na het kruis, zou nu ook de haan voor rust kunnen zorgen. Hij is mooi opgekuist door de leerlingen van het Pito en zou vandaag terug gemonteerd worden. Met een delegatie gingen we naar boven tot op de stelling rond de toren. De ladder werd zorgvuldig geplaatst met een beschermdoekje om het pas gerenoveerde kruis niet te beschadigen. Burgemeester Rik Frans gaf de haan aan de werkman van PIT en toen stond de haan terug op zijn vaste plek 48 meter hoog. Tenminste dat dachten we.  Uit voorzorg werd hij toch terug mee naar beneden genomen. Vermits deze nacht rond 2 uur weeral enkele enthousiaste waaghalzen een Belgische vlag aan de stelling hadden gaan hangen, heeft men schrik dat er wel eens iemand de haan mee zou durven nemen. De vlag is ondertussen terug verwijderd omdat ze veel te groot was en bij veel wind zou deze wel eens voor problemen kunnen zorgen. Vandaag is dan wel terug een vertrouwde jupilervlag aan het kruis gehangen.
Wanneer de haan dan definitief zal geplaatst worden, weten we nog niet. Waarschijnlijk als de bol er terug mee op komt. Men weet nu tenminste dat hij past en de test is dus geslaagd. Jammer genoeg voor de echte haan die in een tuintje in de Brouwersstraat enthousiast begon te kraaien toen hij zijn mooie gouden soortgenoot terug zag.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder