Grote test cartografie in Kalmthoutse Heide op zaterdag 17 juni

Europese rampenoefening Kalmthout
Foto : Raymond van Beygaerden

Op zaterdag 17 juni 2017 vindt in de Kalmthoutse Heide een grote test cartografie plaats met brandweer, politie, civiele bescherming en het leger. Die ordediensten testen er de nieuwe ‘Cartografie voor Natuurbranden’ die het Nationaal Geografische Instituut (NGI) de voorbije jaren ontwikkelde.
Het is dus normaal dat je zaterdag veel brandweerwagens, legervoertuigen en politie zal zien in het Kalmthoutse straatbeeld en in de heide zelf. Er zullen ook meer helikopters dan normaal rondvliegen. Dat gebeurt allemaal in het kader van de oefening. Het betekent niet dat er een incident is op de heide of ergens anders.
De test vindt zoveel mogelijk plaats in gebieden van de Kalmthoutse Heide waar de recreatiedruk laag is. Parking Zuid aan de Verbindingsweg is de uitvalbasis voor de hulpdiensten en is die dag niet toegankelijk voor bezoekers van de Kalmthoutse Heide. De Verbindingsstraat zal afgesloten zijn tussen De Ster (Kastanjedreef) en Parking Zuid. Fietsers, voetgangers en vergunninghouders kunnen wel door.
Belangrijk! Geef deze informatie door aan anderen. Zo voorkomen we ongerustheid en onnodige vragen bij andere inwoners en bezoekers.
 Na evaluatie van de test in het veld op zaterdag 17 juni 2017 kunnen de resultaten vertaald worden naar een echte, operationele toepassing.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder