Grote Molenweg tijdelijk onderbroken, Kleine Molenweg weer open voor verkeer

Het kruispunt aan de Kleine Molenweg gaat vanaf 8 maart terug open

STABROEK – In de Dorpsstraat zijn de rioleringswerken volop in uitvoering. Begin volgende week breidt de werfzone uit tot net voorbij het kruispunt met de Grote Molenweg. Vanaf maandag 8 maart is de Grote Molenweg afgesloten van de N111.

Op hetzelfde moment stellen we de Kleine Molenweg terug open voor verkeer. Je kan deze vanaf de Dorpsstraat opnieuw inrijden of vanuit de Kleine Molenweg rechts afslaan naar de Dorpsstraat (richting Putte). De Dorpsstraat oversteken van de Kleine Molenweg naar de Meidoornlaan en omgekeerd is eveneens mogelijk. Deze bewegingen worden geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Kruispunt Grote Molenweg dicht vanaf maandag 8 maart
Vanaf maandag 8 maart werkt de aannemer in het kruispunt met de Grote Molenweg. Eerst wordt de rioleringsaansluiting vernieuwd, daarna volgt de heraanleg van de rijweg. De Grote Molenweg is tot eind mei afgesloten van de Dorpsstraat/Hoogeind.
 Voor voetgangers blijft de straat zo veel als mogelijk bereikbaar. Op sommige momenten (ingrijpende werken) zal je echter even moeten omlopen.
– Met de fiets kan je de werfzone niet doorrijden. Je volgt de aangeduide omleiding via de Lassonhoflaan, Grimaldilaan en Riddershoevelaan en dit in beide richtingen.
– Lokaal autoverkeer kan de Grote Molenweg niet in- of uitrijden. We voorzien een korte omleiding via de Lassonhoflaan, Grimaldilaan en Riddershoevelaan. Op de Dorpsstraat rijd je de werfzone voorbij op de tijdelijke rijweg aan de noordzijde. Wie naar de Grote Molenweg wil, rijdt via de Lassonhoflaan.

Kruispunt Kleine Molenweg weer toegankelijk vanaf 8 maart


Samen met het afsluiten van de Grote Molenweg, gaat de Kleine Molenweg weer open voor verkeer. Vanaf maandag 8 maart kan je de Kleine Molenweg weer inslaan vanaf de Dorpsstraat. Vanuit de Kleine Molenweg kan verkeer rechts afslaan richting Putte.

Ook de oversteekbeweging naar de Meidoornlaan (of omgekeerd) is opnieuw mogelijk. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer. Hierdoor wijzigt ook de omleidingsroute voor bussen van De Lijn. Vanaf 8 maart rijdt De Lijn via de Kleine Molenweg richting Zandvliet. Klik hier voor alle info.

Vooruitblik maart-april
De komende tijd staat nog heel wat te gebeuren. We geven je een kort overzicht van de eerstvolgende werken die gepland staan: Wellicht eind maart/begin april werken we aan het kruispunt met de Abtsdreef. Circa twee weken is Abtsdreef dan afgesloten van de N111. De Meidoornlaan blijft wel open voor lokaal verkeer.
Omstreeks eind april is de Meidoornlaan een tweetal weken onderbroken aan de Dorpsstraat. De Abtsdreef is dan wel opnieuw open.
In de loop van april, afhankelijk van de weersomstandigheden, trekken we de toplaag asfalt in Laageind, van kraanbedrijf Aertssen tot net voor Abtsdreef. We brengen dan ook meteen de wegmarkeringen aan. Deze werken voeren we in een weekend uit.
(Timing onder voorbehoud van wijzigingen door bv. slecht weer)

Als alles volgens planning loopt zijn de werken deze zomer achter de rug.
Info:  www.wegenenverkeer.be/stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *