Gedichten over samen zijn, wat is er beter dan dat?

BRASSCHAAT – Naar aanleiding van de poëzieweek spraken de leerlingen van het GIB hun creatieve kant aan. Ze schreven black-out gedichten. Niet zomaar gedichten, maar positieve gedichten over SAMEN zijn. Toch braken ze de regels en voegden kleur toe aan hun black-out gedichten. Een nieuwe vorm ontstond: een gekleurd gestifd black-out gedicht.

Ze stuurden de gedichten de wereld in via Instagram @freshgeverst.gib. Door te liken werd een top 20 geselecteerd. De winnaar krijgt volgende week een plekje in ons lokaal weekblad de Brasschaatse Film. 

Veel volgers genoten van het lezen van deze gedichten en daarom leek het de zesdeklassers van de Humane Wetenschappen een leuk idee om de gedichten te verspreiden in het straatbeeld. De gedichten worden opgehangen in allerlei openbare plaatsen om zo een beetje positiviteit te verspreiden tijdens deze COVID-19 periode. Daarnaast trekken de leerlingen naar een woonzorgcentrum om hier een creatief pakket te overhandigen waarmee de bewoners zelf aan de slag kunnen.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder