Grote Brasschaatse events zoals Dorpsdag worden geannuleerd

Om verdere verspreiding of een nieuwe piek in corona-besmettingen te vermijden zijn grote bijeenkomsten nog niet voor binnenkort. Zo heeft het college pas beslist de wijkconcerten, 11-daagse, 11-juliviering én de Brasschaatse Dorpsdag te annuleren uit veiligheids- en gezondheidsoverwegingen.

Het wordt duidelijk dat er een gunstige evolutie merkbaar is in de coronacrisis. In de komende weken en maanden is voorzichtigheid nog steeds een gezonde reflex. Grote bijeenkomsten zijn dan ook zeker geen evidentie.

Daarom heeft het Brasschaatse gemeentebestuur de beslissing genomen om enkele grote evenementen dat het zelf organiseert in de komende maanden en weken te annuleren. Zo ook de Dorpsdag die jaarlijkse duizenden bezoekers telt, de populaire 11-juliviering, de 11-daagse én alle wijkconcerten deze zomer.

Zoektocht naar alternatieven
De beslissing neemt het bestuur ruim op voorhand om alle betrokkenen niet te lang in onzekerheid te laten. Wel worden er nog alternatieven gezocht in samenwerking met handelaars en verenigingen en de dienst toerisme om er een leuke zomer in eigen dorp van te maken. Later volgt daarover meer nieuws, wanneer er ook meer duidelijkheid is over de maatregelen in de komende periode.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *