presentatoren Olivier Schalbroeck en Katrien Van Doorne, Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, burgemeester Rik Frans en schepenen Sarah De Martelaere en Herman Jongenelen
tijdens de overhandiging van het infobord “Stabroek Kom op tegen Kanker gemeente”
Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker
De gemeente Stabroek werd een van de vier middagsteden tijdens de jaarlijkse 1.000 kilometer voor “Kom op tegen Kanker”. Op vrijdag 19 mei, de tweede dag van het vierdaagse fietsevenement, mocht Stabroek meer dan 1.000 fietsers ontvangen aan het sportterrein Attenhoven in Hoevenen.
Dit jaar is Mechelen de gaststad van waaruit de deelnemers elke dag vertrekken en aankomen. Naast Stabroek/Hoevenen zijn ook De Pinte, Waregem en Heusden-Zolder middagstad.
“Een middagstad wordt niet zomaar gekozen”, zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. “Belangrijk is dat in de middagstad een organisatie bestaat dat meedoet met aan de 1.000 kilometer voor ‘Kom op tegen Kanker’, in dit geval is dit Belgium By Bike. Daarnaast wordt er natuurlijk gezien of de locaties de grote toestroom van fietsers en supporters kan opvangen”.
schepenen en burgemeester trapten het evenement op gang
Herman Jongenelen (CD&V), schepen Sociale Zaken: “We hebben met allemaal, gemeentepersoneel, vrijwilligers, scholen, politiek, hard gewerkt om hier een geslaagde dag van te maken. Ik ben dan ook dolblij dat we dit hebben mogen organiseren”.
Als erkenning voor deze dag kreeg de gemeente uit handen van Marc Michils een infobord met daarop “Stabroek Kom op tegen Kanker gemeente”, om aan een van de toegangswegen van de gemeente te plaatsen.
Terwijl de 10 pelotons op regelmatige basis binnenreden, kon men in het evenementendorp genieten van optredens van Blankspot, Sam Gooris en FIXKES. Doorlopend was er animatie voor groot en klein met springkastelen, een schminkstand, een fotostand en fietsen op rollen.
Omstreeks 14 uur trok het peloton terug op gang richting Mechelen.
Warmste Erehaag
De burgemeesters van de Middagsteden gaan de uitdaging aan om met hun middagstad de trofee van Warmste Erehaag te winnen. Of Stabroek met de titel aan de haal gaat, wordt op zondagavond in Mechelen bekend gemaakt. In ieder geval was er genoeg ambiance langs het parcours en werden de renners al rinkelend met fietsbellen aangemoedigd!
Aan de supporters werden fietsbellen uitgedeeld, om hiermee de deelnemers aan te moedigen
Geldinzameling
Met een deelname aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker steun je met een bedrag van 5.500 euro rechtstreeks de strijd tegen kanker. Het lijkt een groot bedrag maar de ploegen of zelfs enkelingen slagen er steeds weer in om het sponsorgeld op te halen. Het is broodnodig voor verder onderzoek en behandelingen van kanker. Iedereen kent wel iemand in zijn vriendenkring of familie die te maken krijgt met kanker. In Hoevenen was er een delegatie voor ‘Sterke Jan’ uit Duffel aanwezig. Met maar liefst 10 ploegen namen zij deel, wat betekent dat zij 55.000 euro hadden ingezameld. “We zijn er mee begonnen toen onze vriend Jan de diagnose kreeg. Gelukkig is hij genezen en is hij hier ook aanwezig. We blijven ons inzetten voor Kom op tegen Kanker”, zegt een deelnemer van het team ‘Sterke Jan’.
Het team voor ‘Sterke jan’ was met 10 ploegen aanwezig.
Sterke Jan, met bril vooraan in het midden van de foto