Groot stoet paarden op dierenwijding Berendrecht

BERENDRECHT – Op zondag 29 oktober werd aan het voetbalterrein van de Ponderosa te Berendrecht de dierenwijding gehouden. Net zoals voorgaande jaren was priester op rust Herman Dupré (90) uit Essen paraat om de paarden, honden en hun baasjes te wijden.

priester Herman Dupré zegent de wortelen

Voorgaand aan de dierenwijding konden ruiters, al dan niet met koets, deelnemen aan een tocht doorheen de bossen van Berendrecht. Bij aanvang van de dierenwijding wijdde priester Herman Dupré de wortelen, brood en het snoepje. Omstreeks 13 uur trok de grote stoet paarden op gang, gevolgd door de kleinere huisdieren. Opvallende gast op de wijding was de gans Bruce. Ook hij kreeg een snoepzakje, maar of hij het zal lusten is iets anders. Gelukkig heeft het baasje van Bruce ook nog een hond.

Bruce de gans werd ook gewijd

De dieren werden door priester Herman Dupré zijn kwispel gewijd. “Ze hebben mij dit jaar op de hoogte gebracht welke paarden niet graag nat worden, ik pas toch altijd op en neem de nodige afstand tussen paard en het gewijd water.  De paarden kregen meteen enkele wortelen. Daarnaast kregen de deelnemers nog een snoepzakje voor hun paard of hond.

Niettegenstaande het minder goede weer kwamen er toch veel ruiters, met hun paarden naar de dierenwijding. De organisatoren Walter Vanhout, Rudi Van de Poel en  Arne ‘Bolle’ Bastiaenssens kunnen zeker tevreden terugblikken op deze Sint Hubertusviering.

Er kon nadien nog bijgepraat worden bij een drankje en een hapje. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *