Groepstentoonstelling pakt uit met uitzonderlijke kunstwerken.


Het kasteel Ravenhof was het voorbije weekend voor de 30ste keer “Het Huis voor Beeldende Kunst”. 60 kunstenaars, zowel nationaal als internationaal stelden fantastische kunstwerken tentoon in deze kunsttempel van Putte.
De Groepstentoonstelling, ingericht door  de cultuurraad van Stabroek en Ikim vzw,  biedt telkens weer een waaier aan technieken en hoe de kunstenaar er mee omgaat. Bij de opening op woensdag 31 oktober, verwelkomde Hugo Cornelissens, voorzitter Ikim, de talrijke kunstenaars en sympathisanten. Hij schetste een overzicht van het 30 jarig bestaan van deze tentoonstelling die de toenmalige schepen van cultuur Frans van Dessel oprichtte.

Prijs van publiek
Het lange weekend van 1 november zorgde voor een massale opkomst van kunstliefhebbers die hun favoriete kunstwerk nomineerden voor “de prijs van het publiek”.
Zondagavond 4 november werd de winnaar bekend gemaakt. Dit jaar werd het werk “Akasya” (acryl op doek) van kunstenares Marina Cleiren uit Putte (Nl) bekroond met de publieksprijs.Marina Cleiren genoot een opleiding in Mechelen. Aanvankelijk werkte Marina met zowel aquarel als olieverf. “Vanwege de vele prachtige mogelijkheden werd het werken in olieverf voor mij steeds belangrijker. Door scholing bij de Franse meester G. Di Maccio heb ik mijn eigen techniek verder verfijnd en een aantal nieuwe mogelijkheden ontdekt”, aldus Marina.
Tweede werd “Een teder moment” van Ashton – Nijs Anne uit Stabroek. De derde plaats werd gedeeld door Corinne Claes uit Stabroek met”children of the World” (oliefverf op doek)  en Eduard Stuyck, uit Brasschaat met “Stil verdriet” (olieverf/paneel)

Uit de Groepstentoonstelling worden telkens zes kunstwerken gekozen die om beurt in het gemeentehuis van Stabroek te bezichtigen zullen zijn. Dit jaar werd gekozen voor: “Hoofd leegmaken” van Patty Helewaert, “Depressie” van Eduard Stuyck, “Rode ara’s” van Vera Cauwenbergh, “Putse Heide” van Bernard Michiels, “Akasya” van Marina Cleiren en “Crash” van Mady Franken.


foto: vlnr. schepen Pierre Bels; winnaar Marina Cleiren, Wendy van Egdom, voorzitster cultuurraad; Hugo Cornelissens, voorzitter Ikim; Anne Ashton – Nijs; Eduard Stuyck en Corinne Claes

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder