Feestelijke opening eerste Stap&Smaak route ‘De Steilrand, op en langs de Wal’ en wandelroutenetwerk ‘Brabantse Wal’

Op vrijdag 9 november vindt om 16.00 uur de feestelijke opening plaats van de eerste Stap & Smaak route. Dit is het wandelzusje van de Spaak & Smaak  fietsroute. Deze route gaat over de Brabantse Wal en door het Grenspark. Met de route ‘De Steilrand, op en langs de Brabantse Wal’ lopen wandelaars via wandelknooppunten en genieten zij van mooie vergezichten, opvallende hoogteverschillen en smaakvolle gerechten.

Het wandelroutenetwerk op de Brabantse Wal
De Brabantse Wal maakt sinds kort onderdeel uit van een regiodekkend wandelnetwerk in West-Brabant. Dit bijna 1.000 km lange netwerk verbindt de meest mooie en rustige wandelwegen- en paden met elkaar. De wandelroutes uit het wandelgidsje van de Stichting De Brabantse Wal en van het Grenspark zijn hiermee te combineren. De routes voeren de wandelaars zowel door dorpen en het platteland als door uitgestrekte bos- en heidegebieden.
De Wandelroutenetwerk Brabantse Wal kaart is verkrijgbaar bij de vestigingen van VVV Brabantse Wal. Met dank aan vele vrijwilligers worden de paaltjes en markeringen netjes onderhouden.

De Stap&Smaak route
De Stap & Smaak wandelroute is het zusje van de Spaak & Smaak fietsroute. Spaak & Smaak is een merk voor culinaire fietsroutes, waarvan de eerste dit voorjaar zijn aftrap had. Deze is ontwikkeld door gastheren van Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide en de Brabantse Wal. De deelnemers worden al fietsend geleid langs en geïnformeerd over mooie bezienswaardigheden en genieten van heerlijke gerechten. Stap & Smaak biedt hetzelfde, alleen dan voor wandelaars.

‘De Steilrand, op en langs de Brabantse Wal’
De eerste culinaire wandelroute heet ‘De Steilrand, op en langs de Brabantse Wal’, waarbij de wandelaars op prachtige en veelzijdige wijze de Brabantse Wal zelf ontdekken. Zij wandelen op en langs de Steilrand en door de Noordpolder,  daar waar het gebied overgaat in Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide.  Tijdens de 14 km lange wandeling wordt er genoten van mooie vergezichten en opvallende hoogteverschillen en wat de Steilrand betekent voor het in stand houden van de Noordpolder, waar het verleden nog goed is terug te vinden.

Smaakvolle gerechten bij gastheren
Onderweg wordt er op de gasten gewacht door drie gastheren van de Brabantse Wal en het Grenspark: taverne Eetwinkel de Boerenmeisjes in Woensdrecht, restaurant De Blauwe Pauw van De Volksabdij in Ossendrecht en restaurant Boove & Beneeje in Hoogerheide.
De gastheren laten de wandelaars  kennis  maken met hun prachtige omgeving en zij bieden  vier smaakvolle gangen met heerlijke streekgebonden gerechten. Kijk voor nadere informatie en reserveringen op: HYPERLINK “http://www.stapensmaak.eu”www.stapensmaak.eu. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van een dagje Stap & Smaak.  

Locatie voor de feestelijke opening is: taverne Eetwinkel de Boerenmeisjes
Dorpsstraat 41
4634 TN Woensdrecht
T 0031 6 30735743
info@eetwinkeldeboerenmeisjes.nl –   www.eetwinkeldeboerenmeisjes.nl

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.