Gevraagd: Een hondenweide in Hoevenen!

Honden hebben net zoals mensen behoefte aan een beetje vrijheid, kunnen los lopen zonder leiband is daarom erg belangrijk. Stabroek opende net een tweede hondenweide maar hondenliefhebbers in Hoevenen daarentegen hebben het minder makkelijk om hun viervoeters vrij te kunnen uitlaten. Dat ondervindt ook Geert Duchesne. Daarom heeft hij een voorstel: “Aan de straatkant van de sporthal aan de Kerkstraat is een volledig omheind grasterrein met twee grote toegangspoorten. De ideale hondenweide!” vindt hij. Op een van die poorten hangt jammer genoeg een bordje met de vermelding “Dit is geen hondenweide”.

Door de verstedelijking en de uitbreiding van woonzones is er steeds minder plaats om je hond eens te laten rennen zonder iemand te storen. Toch hebben ook honden behoefte aan vrijheid en contact met andere honden. Zo leren ze op een speelse manier de hiërarchie kennen en respecteren.

Maar een hondenweide heeft volgens Geert Duchesne nog meer voordelen. Naast het feit dat de honden kunnen ravotten, kunnen ook de baasjes kennismaken. “Dat sociaal contact vind ik erg belangrijk. Bovendien kunnen we zo ervaringen en inzichten uitwisselen.” vertelt Geert.  En bovendien is elke hondendrol in de weide er één minder op straat. Daarenboven hangt het sociaal contact ook samen met sociale controle. “In een hondenweide durven baasjes elkaar sneller aan te spreken als iemand iets niet opruimt. Op straat gebeurt dat veel minder.”

Het terrein in de Kerkstraat is volgens Geert Duchesne de ideale hondenweide. Het terrein is zo goed als gebruiksklaar met een volledige omheining van ca. 1,8 meter hoog en 2 toegangspoorten. Ook de ligging is ideaal. Er grenzen geen woningen aan de weide en het ligt op de weg voor wandelaars die met hun hond naar de polder willen gaan. “Met een minimum aan inzet en middelen kan dit terrein een volwaardige hondenweide worden.” aldus Geert .

De gemeente heeft plannen om de weide voor andere doeleinden te gebruiken. Maar die zijn op het moment nog allesbehalve concreet. Dat is dus een plan van lange adem. “Daarom stel ik voor om toch op z’n minst in tussentijd dit terrein als hondenweide te gebruiken.” legt Geert Duchesne uit. Want er is wel degelijk vraag naar een hondenweiden in Hoevenen. Geert kwam met enkele andere hondenliefhebbers samen om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Na de start van het nieuwe jaar en meteen de start van een nieuwe coalitie in onze gemeente komt dit onderwerp opnieuw op de agenda van de gemeenteraad!


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. prima sociaal contact via uw huisdier is super belangrijk. We hebben al vele jaren viervoeters. Het uitleven in een veilige afgesloten ruimte is voor de dieren belangrijk. Ons huisdier komt uit het asiel we willen onze hond een fijn leven bezorgen. Maar uiteraard wil het baasje ook een menig delen met dierenliefhebbers. Dus ik ben pro.🐶😘👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *