Griezels kwamen weer tot leven in Stabroek

STABROEK – Maandagavond 31 oktober streken enge figuren neer in  het park en rond de atletiekpiste te Stabroek.  223 personen, groot en klein, gingen op zoek naar de griezels.

Voor de vijfde maal richtte de organisatie Halloween 4 Kidz een Halloweentocht in.  “Dit jaar kozen we ervoor om rond de atletiekpiste griezelige taferelen op te stellen. Nu met de energiecrisis en voor sommige toch wel moeilijke tijden, wilden we de mensen geen extra kosten laten maken”, zegt Veerle Nonneman, mede-organisator van de Halloweentocht. “We plaatsen wel een oproep om enkele lekkere griezelige smikkels te maken die op het einde van de wandeltocht door de kinderen konden opgesmuld worden. En daar werd heel goed gevolg aan gegeven”.

Het buffet vol lekkers!

De Halloweentocht startte om 18 uur aan de remise te Stabroek. Een lange rij kleurrijke verklede griezels, groot en klein, waren meteen van de partij. “We zijn gestopt op 223 inschrijvingen”, zegt Anne D’Aes, bezielster van de Halloweentocht. “We krijgen meer aanvragen voor deelname, maar ergens moeten we een grens trekken, jammer voor diegene die niet kunnen deelnemen. Misschien volgend jaar!”. “Dit jaar werd aan de tocht een wedstrijdje verbonden. Langsheen het parcours werden letters opgehangen waarmee men een woord moest vormen”, aldus Anne.

Bij aanvang van de Halloweentocht werd je meteen overvallen door twee duistere figuren, waarvan eentje met een kettingzaag. Dat beloofde….    In de kraampjes boden griezelige spoken en heksen de kinderen de kans aan om een spelletje spelen, je kon door een donkere duistere tunnel kruipen of luisteren naar een spannend verhaal, …. Wanneer plots een duister figuur uit de lijkkist kroop, werd er wel gegild!

Daarnaast  werden de kinderen volop getrakteerd op wat lekkers, zoals cupcakes, donuts, lolly’s, een tasje lekker pompoensoep, poffertjes, een ijsje …  Ook de grotere griezels kregen een drankje aangeboden.

Omstreeks 20 uur werd het griezelbuffet geopend en de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt.  De familie Boden had het woord “spokenjagers” gevonden en werd uit de vele juiste inzendingen geloot. Zij kregen een badje met 6 kilogram  snoep!

De familie Boden won een badje met zes kilo snoep!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder