Griezels dwaalden door Stabroekse straten


Op zondag 29 oktober trok een grote groep griezels doorheen de straten van Stabroek voor ‘Trick or Treat’. Zowel klein als groot had een halloweenpak aangetrokken en ging spoken op maar liefst 26 plekjes in het dorp. De tocht stond garant voor een hoge dosis griezelplezier. 
De eerste editie van de Halloweenwandeling was meteen een schot in de roos. Liefst 87 kinderen, begeleid door ouders en familieleden schreven zich in. “Het is allemaal begonnen toen Anne D’Aes een oproep of facebook plaatste om iets rond Halloween te doen. Ik ben meteen mee op de kar gesprongen en zo hebben wij deze tocht in elkaar gestoken” legde Veerle Nonneman, mede organisator, uit.  “Facebook is dan ook de ideale bron om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Spontaan boden mensen zich aan om allerlei lekkers te maken of om de deelnemers thuis te ontvangen en te trakteren op wat lekkers”, aldus Veerle.
De tocht startte om 17 uur aan ‘In de muziekmolen’ in de Binnenpad. Daar stond het griezelcomité klaar voor ontvangst. De deelnemers kregen een routebeschrijving en gingen op pad. Bij sommigen kreeg men snoepjes en bij andere dan weer een tas warme chocomelk en voor de begeleiders was er zelfs jenever. Bij een familie in de Kleine Molenweg had men in de garage een speciaal doek opgehangen en werden de kinderen allemaal gefotografeerd. Zo hadden ze ook een leuk aandenken.
Na hun tocht konden zij in de muziekmolen nog smikkelen van Halloweenhapjes, spinnensoep en  griezeldrankjes. Uit al de verklede deelnemers werd de leukste uitgekozen. En daar waren pareltjes bij.  Soms was het moeilijk om de persoon achter de griezel te ontdekken. Uiteindelijk werd Luca Van Gils ‘de griezel’ en kreeg een lekkere snoeptaart. 
Iedereen was het er over eens! Volgend jaar staan we er weer!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *