Grenspark Kalmthoutse Heide stelt zich kandidaat als Vlaams Nationaal Park

Gemeenten geven steun op voorwaarde …..

Grenspark Kalmthoutse Heide stelt zich kandidaat als Nationaal Park op basis van een open oproep van de Vlaamse Overheid. Aan Nederlandse zijde is het gebied al eerder erkend als Nationaal Park. Het dossier krijgt de steun van de gemeentes Kalmthout, Essen, Stabroek en Brasschaat en tal van andere partners.

“We zijn blij om samen met de partners deze stap te zetten. We werken op deze manier verder aan een mooi en robuust natuurgebied met belangrijke kansen voor toerisme en lokale economie. We hebben ook goed geluisterd naar de feedback die is geformuleerd en hebben daarnaar onze plannen aangepast.” zegt Martin Groffen voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide

Er ontstond de voorbije weken ongerustheid over eventuele uitbreidingsplannen van Grenspark Kalmthoutse Heide. Op dinsdag 7 september zaten de gemeentebesturen samen om hun bezorgdheden te uiten.

“We hebben de steun verleend om het dossier op te starten, maar onder strikte voorwaarden”, zegt burgemeester Rik Frans van de gemeente Stabroek. “Wij gaan geen toestemming geven als er aan onze eisen niet wordt voldaan. We willen een duidelijk plan waarop het gebied tot op de centimeter is uitgetekend. Grenspark Kalmthoutse Heide krijgt een jaar de tijd om haar plannen te concretiseren en een definitieve kandidatuur voor te stellen”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *