GRATIS – GRATIS – GRATIS: concert Eugene Chadbourne te Stabroek

Eugene Chadbourne is een multi-instrumentalist die er een eigenzinnige en unieke stijl op na houdt. Daarnaast is hij ook tekenaar, maakt z’n eigen artwork, muziekjournalist, zanger, performer en labelbaas. Zijn optredens zijn meestal een mix van rockabilly, country, avant-garde jazz en noise, maar eigenzinnig als hij is vooral een verrassing. Steven De Bruyn speelt een paar nummers met hem mee.
The Rhythm Junks zijn pure klasse van eigen bodem. Frontman Steven De Bruyn, ook wel eens de bastaardzoon van Toots Thielemans genoemd, kennen we ook van El Fish (al te gast in Stabroek). Bassist Jan Hautekiet speelde al bij Milow, heeft een eigen quartet en is ook aan de slag bij The Boney King of Nowhere. Drummer Tony Gyselinck is die van The Pebbles maar ook Toots en Dave Pyke konden op zijn gevoel voor ritme rekenen. Hun set is steeds uitermate swingend, rauw en tegelijk teder.
Horses on Fire bracht vorig jaar hun veelbelovend debuut uit. Ze staan voor rechttoe rechtaan gitaargeweld en pure rock. Vergelijkingen met Triggerfinger en The White Stripes zijn niet uit de lucht en volkomen terecht. Voeg daar af en toe nog een bluesy twist aan toe en je hebt het recept voor een set vol stevige Vlaamse rock zonder franje.
zaterdag 9 maart 2013, zaal Moorland Stabroek
trippelconcert : Eugene Chadbourne (USA), The Rhythm Junks en Horses On Fire
deuren 19.30, concert 20.00 uur
organisatie : cultuurraad Stabroek  –  03 210 11 75

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *