Gouverneur Cathy Berx en deputatie op werkbezoek in Essen

leden van het schepencollege, de burgemeester, de gouverneur en de deputatie in het gemeentehuis van Essen

ESSEN – Gouverneur Cathy Berx en de deputatie van de provincie Antwerpen brachten op 24 september een werkbezoek aan de gemeente Essen. Burgemeester Gaston Van Tichelt en de schepenen van Essen stelden enkele projecten – zoals het Zorgpunt – voor en besproken op welke punten de gemeente, gouverneur en provincie elkaar kunnen versterken.

vlnr: burgemeester Gaston Van Tichelt, Algemeen directeur dokter Joost Baert (AZ Klina), Directeur Patiëntenzorg Monique Van den Bulck (Klina), afdelingshoofd Welzijn Dieter Berebrouckx (Essen), hoofdarts dokter Christine Cuyt (Klina), gouverneur Cathy Berx in het zorgpunt van Essen.

Het werkbezoek ging van start met een klassieke vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis. Enkele onderwerpen die hier werden aangekaart (bijvoorbeeld de toekomst van het stationsgebouw, de coronacrisis…) kregen een vervolg tijdens een busrit door de gemeente.

Zo bezocht de deputatie de grenssite aan de Ringweg. De gemeente heeft namelijk een visie om dit eigendom van de Vlaamse overheid deels te ontharden. De bus hield ook halt aan het Zorgpunt (voormalig OCMW-gebouw) dat de oude polikliniek moet vervangen. Daar gaf de algemeen directeur van AZ Klina toelichting over de plannen die zij in Essen hebben.

De laatste stopplaats was het technologische doe-centrum Robotland. De beschermde douaneloods werd mede dankzij provinciale subsidies gerenoveerd. Ook hier vond er overleg plaats over onderwerpen zoals de fietsostrade in Wildert, de gemeentelijke waterlopen en (verkeers)veiligheid. Een rondleiding in Robotland en een gezamenlijke lunch vormden de afsluiter van dit werkbezoek.

“Het was een vruchtbare dag. Ik ben blij dat de Gouverneur en de deputatie oog hebben voor de noden van de gemeentebesturen. We hebben in Essen een aantal heel mooie initiatieven in de pijplijn zitten. De provincie en de gouverneur kunnen ons daarbij zeker versterken. Zo is er onze grensligging. De Gouverneur vormt dikwijls de brug met de Nederlandse autoriteiten, zodat we nog beter met Nederland kunnen samenwerken.” zegt Gaston Van Tichelt, burgemeester van Essen.

 “Om onze 69 steden en gemeenten en hun besturen optimaal te leren kennen én te ondersteunen, organiseren we iedere legislatuur opnieuw werkbezoeken. Zo kunnen de gemeentebesturen lokale projecten en beleidsinitiatieven voorstellen en toelichten. ”, zegt Cathy Berx, Gouverneur Provincie Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder