GO! basisschool De Stappe bekroond met zilveren Verkeer op School-medaille

STABROEK – De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloonde GO! basisschool De Stappe uit Stabroek met een zilveren Verkeer op School-medaille.. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikte de VSV 38 briljanten, 141 gouden, 237 zilveren, 641 bronzen en 19 kleutermedailles uit, goed voor 1076 medailles in totaal. Bijna zeven op de tien basisscholen, 2438 in totaal, namen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar. Samen met veel andere scholen zet dus ook GO! basisschool De Stappe steeds meer in op veilig verkeer.

Erkenning voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen
Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas. GO! Basisschool De Stappe is één van die scholen. Dankzij hun inzet voor veilig verkeer in de praktijk verdienen ze een zilveren medaille om aan de schoolpoort op te hangen, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

Schooldirectie juf Els : “ Verkeerseducatie is een van onze school troeven. Er is aandacht voor theorie, daarnaast nog méér voor praktijk. We maken kinderen bewust van het belang van zichtbaar zijn, verkeersregels kennen en toepassen, opletten en voorzichtig zijn, wandel- en fietsvaardigheden, veilige routes,… We leren onze kinderen om zich verantwoord te bewegen in het verkeer – al doende, in échte situaties. Dat is geen evidentie, maar wel een noodzaak. Samen met onze leerlingen, onze mascottes Fluo Fran en Fluo Fie, het schoolverkeersteam, de leerkrachten én de ouders, zorgen we voor verkeerssensibilisering en -educatie. Zo vormen we een sterk team en bouwen we aan een brede basis rond mobiliteit.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *