Gitte Haenen: 4de op wereldkampioenschap Para-Athletics


Nadat ze eerder al Belgische titels behaald had op het “Belgisch Kampioenschap Atleten met Handicap”, Belgische records had verbeterd én zo geselecteerd werd voor het “Wereldkampioenschap Para Athletics”, gaf Kapelse Gitte Haenen – lid van de lokale atletiekclub KAPE – in Londen meteen haar visitekaartje af. Ze werd er – op haar eerste internationaal kampioenschap – meteen vierde op de 100 m.In het Zwitserse Nottwil had Gitte eerder het Belgisch record op 17″81 gebracht, later nog verbeterd naar 17″39 … maar op het internationale toneel in Londen kneep ze daar nog meer dan een halve seconde af. Op zondag 16 juli verscheen ze aan de start van de rechtstreekse finale van de 100 m (T42). Na een mindere start én een ongelofelijke inhaalrace, werd ze met een nieuw persoonlijk record (16”73) knap vierde. Ze was slechts vijf honderdsten trager dan de derde in de race, de Amerikaanse Scout Basset.
Gitte Haenen was met dit “Wereldkampioenschap Para Athletics” aan haar internationale proefstuk toe, voor de eerste keer nam ze deel aan een wereldkampioenschap. En wat een ervaring … samen in een finale met de wereldrecordhouder Martina Caironi, die ook de nieuwe wereldkampioen werd in Londen en met 4/100sten haar wereldrecord (14″61) benaderde. En dan stranden op een zucht van het podium … een schitterend resultaat voor dit “sportbeest” uit Kapellen!
Haar eerste confrontatie met de absolute wereldtop in haar categorie (T42) van protheselopers, bracht haar opnieuw een verbetering van het Belgisch record op. En gezien de korte tijd dat ze nog maar actief is in de G-sport, is het einde van deze doorbraak op Belgisch en internationaal niveau nog niet in zicht. Meer info en foto’s kan je vinden op de website van atletiekclub KAPE: www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *