Einde van halve eeuw warenhuisgeschiedenis

Ludo Van den Maegdenbergh voor AD Delhaize aan de Monnikenhofstraat in Berendrecht

Geen supermarkten meer voor familie Van den Maegdenbergh
Delhaize Berendrecht sluit de deuren op vrijdag 28 juli. Een dag later gaat ’s avonds ook het filiaal in Zandvliet dicht. Op dinsdag 1 augustus  begint dan een nieuw tijdperk voor de twee warenhuizen in de polder. Berendrecht opent dan een Carrefourfiliaal. Het warenhuis in Zandvliet blijft Delhaize maar krijgt vanaf dan andere uitbaters.
Aan de Putsebaan in Zandvliet neemt dan de familie Janssens uit Hoevenen de touwtjes in handen.  Het Delhaizefiliaal in Hoevenen wordt ook gerund door dezelfde familie, die in de polder geen onbekende is.
Vorig jaar nog vierde de familie Van den Maegdenbergh de vijftigste verjaardag van zijn winkels in de polder. Vijf decennia was de naam van de familie synoniem met winkelen in de polder. De fusie tussen het Belgische Delhaize en het Nederlandse Ahold (Albert Heijn) in 2016 maakte daar een einde aan.  “De Belgische Mededingingsautoriteit keurde de fusie tussen Delhaize en Ahold goed, maar besliste dat er dertien bestaande winkels moesten worden verkocht. Een van die zaken was AD Delhaize aan de Monnikenhofstraat”, aldus Ludo Van den Maegdenbergh.  Die fusie betekende het begin van het einde voor de warenhuisfamilie Van den Maegdenbergh.
“28 juli is onze laatste winkeldag in Berendrecht. Dan hebben we het weekend om een inventaris te maken en heel de winkel leeg te maken.  De producten verhuizen dan naar andere vestingen van Delhaize. Verse producten worden meestal geschonken aan een goed doel. Zaterdag 29 juli is het de laatste keer dat wij de winkel opendoen in Zandvliet.  Dinsdag 1 augustus start een nieuwe warenhuisgeschiedenis  in de twee polderdorpen. Ditmaal speelt onze familie niet meer mee”, vult Ludo Van den Maegdenberh aan. Wie de kar zal trekken in het warenhuis in Berendrecht is nog niet geweten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *