Gitok naar topoverleg in Europees Parlement?


Meer dan 20 leerlingen van Gitok zijn duidelijk: ze willen naar een topoverleg in het Europees Parlement in Straatsburg. Daar willen ze, samen met honderden jongeren uit alle EU-lidstaten, praten met Europarlementariërs. Dit alles kadert in het project ‘Euroscola’. Deze enthousiaste leerlingen volgen op Gitok de richtingen bouwwetenschappen en industriële informatie- en communicatietechnologie in het 6e jaar.
Euroscola is een project georganiseerd door het Europees Parlement waarbij scholen elkaar ontmoeten in Straatsburg voor een eendaagse en meertalige simulatie van een plenaire zitting van het Europees Parlement. Voor zover mogelijk zijn alle EU-landen vertegenwoordigd, maar wel door maximaal één school per land.. Aan die deelname gaat een selectieopdracht vooraf.
Samen met hun leerkracht geschiedenis, Maurits Meire, hebben de leerlingen zich ingeschreven om aan dit project deel te nemen. Om geselecteerd te worden, moet de klas een originele klasfoto sturen alsook een videoclip van maximum 2 minuten waarin ze zichzelf voorstellen, hun deelname motiveren en een actueel, Europees thema bespreken.
Het filmpje en de foto werden intussen verzonden naar het Europees Parlement. Nu is het wachten op nieuws en hopen dat de leerlingen hun droom kunnen waarmaken.
Het filmpje van Gitok bovenbouw: https://www.youtube.com/watch?v=LguZw6xqx_A
Meer informatie over Euroscola: http://www.europarl.europa.eu/belgium/nl/eu-voor-leerkrachten/euroscola
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *