Gezellige sfeer bij achtste editie Polder 10 Miles

Veel sfeer, mooi parcours en … weinig drukte … typeren de Polder 10 Miles.

De familie Adriaessens, met Marie op kop aangevuld met de broers Ward en Jan en hun partners, slaagt er samen met de vele vrijwilligers in om jaar na jaar een geslaagde 10 Miles te organiseren.
Wat ooit spontaan ontstond omdat Marie’s vader Guido de drukte rond de Antwerpse 10 Miles niet zag zitten, is uitgegroeid tot een klassieker in de Polder.

Zondag bij een miezerige regen namen, exact om 15 uur, een 180 deelnemers de start aan de 8ste editie van de Polder 10 Miles. Een uurtje later was het Thibault Bultheel (Alias Louis Van Overloop 😊) die als eerste bij de mannen de eindmeet aan café Noordland in Zandvliet passeerde. Bij de vrouwen mocht Christine Kil zich kampioene van de Polder 10 Miles noemen.

De start en aankomstlocatie vonden plaats aan café Noordland. Het parcours was hetzelfde als vorig jaar en bevatte opnieuw ca. 5 kilometer onverharde wegen. Na afloop ontving iedereen deelnemer een medaille.

Uitslag

Top 3 mannen: 1) Thibault Bultheel – 1:00:31; 2) Johan Tiri – 1:01:37; 3) Pieter Van Dyck – 1:02:40

Top 3 dames: 1) Christine Kil – 1:17:07; 2) An Koch – 1:19:27;- 3) Betty Maingi -1:19:48

Net als vorig jaar nam handbiker Nick Van Gils uit Berendrecht deel aan de Polder 10 Miles. Hij vertrok eerder dan de lopers en werd vergezeld van Dorien Ceusters en bolde in een knappe tijd over de eindmeet.

Ook de jongere generatie was present. Hier bereikte de 12 jarige Noah Burmeister als eerste jongere de eindmeet.

De oudste deelnemer Nico Bollens, 73 jaar.

Ondanks de regen verliep de 8ste editie van de Polder 10 Miles in opperbeste stemming. Talrijke supporters waren aanwezig om de lopers te komen aanmoedigen.

Na de podiumceremonie dankte Marie Adriaenssens de vele sponsors en de 30 vrijwilligers die ervoor zorgden dat de 8ste Polder 10 Miles een geslaagde editie werd. De opbrengst van de Polder 10 Miles wordt geschonken aan Polderhart.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *