Gevoel voor Tumor’ (één) zet mantelzorgers in de kijker

De populaire vrt-reeks ‘Gevoel voor Tumor’ wil mantelzorgers in de kijker zetten. Niet alleen op televisie, ook live. Het productiehuis van de fictiereeks reist deze week langs een aantal ziekenhuizen. Op woensdag 18 april ontvangt AZ Klina hun tv-salon voor de provincie Antwerpen. In de inkomhal kan iedereen naar warme boodschappen kijken van patiënten en hun mantelzorgers.
‘Gevoel voor Tumor’ loopt momenteel op één en zorgt elke week voor hoge kijkcijfers. De reeks vertelt het verhaal van Tristan, een 25-jarige student geneeskunde, die plots kanker krijgt en zo zelf patiënt wordt. Naar aanleiding van de tv reeks is er ook een grotere campagne rond mantelzorg, samen met het agentschap Zorg en Gezondheid en Kom op Tegen Kanker. Productiehuis Sylvester reist met een tv-salon naar een ziekenhuis in elke provincie. In opdracht van minister Vandeurzen willen ze zo het thema mantelzorgers op een open, niet belerende manier in de kijker zetten.
Woensdag 18 april strijkt het reizend salon neer in de provincie Antwerpen, in de inkomhal AZ Klina,  Augustijnslei 10, Brasschaat, van 10 tot 17 uur. ​Voorbijgangers kunnen zich in de zetels zetten in de inkomhal. Op tv kijken ze dan naar patiënten en hun mantelzorger die elkaar warme complimenten geven.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *