Gevaarlijke bromfietsers

Ekeren – Het wijkteam van Ekeren heeft vrijdag 22 en zaterdag 23 april enkele jongeren bij de lurven gevat die gevaarlijk rijgedrag vertoonden met een bromfiets.

Vrijdag, vlak voor middernacht, ging de politie achter twee jongeren op een bromfiets aan die over het voetpad wegreden in de richting van de Ekersesteenweg. Wat verderop negeerden ze het rode verkeerslicht terwijl andere voertuigen netjes stonden te wachten op groen. Toen de politie hen aanmaande om te stoppen, zette de bestuurder de vlucht in. Met zijn passagier achterop ging het met hoge snelheid door de wijk Rozemaai en probeerden zij de politie te slim af te zijn door over een grasveld te gaan rijden. Toch kon de politie hen stoppen. De bestuurder probeerde nog te voet weg te komen, maar de inspecteurs waren sneller. De twee (16 en 17 jaar) konden gevat worden. Geen van hen had een geldig rijbewijs.
Zaterdagnacht kon het wijkteam van Ekeren opnieuw niet naast een gevaarlijke bromfietser kijken. Hij negeerde het rode verkeerslicht aan het Kristus Koningplein. Toen hij de politie in de gaten kreeg, parkeerde hij snel. Maar de politie kon hem onderscheppen. Ook hij had geen geldig rijbewijs. De 18-jarige had wel een gebruikershoeveelheid cannabis op zak. Hij legde ook een positieve drugstest af. De bromfiets was niet de zijne en hij kon geen verzekeringsbewijs voorleggen. Wat later kwam de eigenaar ervan, een leeftijdsgenoot, opdagen en startte in dronken toestand een scheldtirade in de richting van de politie. Dat bracht hem weinig op: enkel een bestuurlijke arrestatie tot hij opnieuw nuchter was. 

(bron Politiezone Antwerpen)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *