Geslaagd project Molenveld

Wonen boven een school, een uniek project in Vlaanderen, werd werkelijkheid in Mariaburg. Stond de buurt rond Molenweg/Annadreef eerst wat sceptisch, ze zijn bijgedraaid en moeten eerlijkheidshalve toegeven dat het Molenveldproject geslaagd te noemen is, amper 2 1/2 jaar  na aanvang.
In aanwezigheid van schepenen De Roeck, Van Honsté, Naudts-Coppens  en projectleider Marcel Hendrickx, werd de pers ontvangen door burgemeester Dirk de Kort voor nadere toelichting.
Het wonen boven het schoolcomplex Gibo-Mariaburg bevalt de nieuwe eigenaars. De oorspronkelijke doelgroep waren jonge gezinnen uit de directe regio, en dit als antwoord tegen de vergrijzing. Kandidaat-kopers van woningen dienden immers uit eigen streek te komen.
De samenstelling van betrokken woonsten is toch typerend: 6 alleenstaanden zonder kinderen, 3 met.
5 gezinnen zonder kinderen en 2 met. Deze kids lopen meestal  school in Gibo-Mariaburg. Die jongelui hebben de leeftijd tussen 7 en 12 jaar.  Twee anderen zijn twintigers en nog inwonend  bij de ouders.
Wat de kopers betreft: 1 jonge twintiger, 5 personen tussen 26 en 40 jaar,  15 met leeftijd tussen 41 en 60 en, opvallend slechts 2   zestig-plussers.
Voor de verkoop van de woningen, 36 in totaal, werden met succes 4 kijkdagen georganiseerd.
Past dit project wel in het woonbeleidsplan? Jazeker: 2 doelstellingen werden voornamelijk gehanteerd: een betaalbaar woonaanbod voor jonge gezinnen en het aanbod van kleinere woningen en appartementen verhogen. Ook de uitbouw van lokaal woonoverleg speelt hierbij een grote rol.  Mogelijkheid wordt trouwens overwogen een tweede fase van het project Molenveld te realiseren. Dat resulteert  in het bouwen van 6 bescheiden woningen met 2 slaapkamers.  Conclusie: het was oorspronkelijk de bedoeling uitsluitend jonge gezinnen aan te trekken, maar wat blijkt? Alle leeftijden komen in dit Molenveld-project aan bod. En  dat is ook niet moeilijk. Wonen in het bosrijke groen, tussen schoolgaande jeugd, 2 bakkers, beenhouwers, tankstations, 2 supermarkten en het openbaar vervoer met 2 rechtstreekse buslijnen op loopafstand. Wie heeft er meer van doen?
Straks wordt ook de Molenweg heraangelegd met eenrichtingsverkeer alsook een dubbel-gericht fietspad, breed genoeg, en gelegen aan de even zijde. Wat verder richting Kapelsesteenweg volgt nadien de aanleg van het Katerheidemolenplein…   Mariaburg wordt nog mooier dan het al  is!             erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder