Geschenkenbeurs De Wingerd: gezellig, veilig en goed-koop!

BRASSCHAAT – Als Steinerschool zet De Wingerd in Brasschaat altijd erg in op kwaliteit en duurzaamheid. Het inzetten van specifieke vakleerkrachten, de duurzame materialen, het aanbieden van (enkel) biologische voedingsmiddelen en zelfs de hele infrastructuur: over alles wordt nagedacht om het op een zo verantwoord mogelijke manier aan te bieden aan de leerlingen. En met een instapklas, kleuter en lagere school gaat het over bijna 250 kinderen die dagelijks mogen leren en groeien op een van de mooiste en groenste scholen in de weide omgeving.

Naast het leerkrachtenkorps en de ondersteunende diensten staan ook heel duidelijk de ouders mee rond de kinderen. Zij zorgen als een extra team voor heel wat praktische en logistieke ondersteuning. Maar evengoed participeren ze in het mee denken en beslissen op de school.

Centraal in deze ouderparticipatie staat de oudervereniging. Zij zorgen oa voor de ondersteuning van de verschillende schoolfeesten, het organiseren van ouderschenkingen of het uitwerken van inhoudelijke infoavonden.

Op 19 en 20 november organiseert oudervereniging De Wingerd opnieuw haar jaarlijkse Geschenkenbeurs. “Het is veel meer dan wat kraampjes bij elkaar.” weet Sprokkel Wouters, voorzitter van de oudervereniging. “Op de geschenkenbeurs zetten we heel erg in op gezelligheid en samenzijn. Zeker in deze tijden kunnen we dat allemaal heel goed gebruiken, en de geschenkenbeurs is een ideale verbindingsplek.” klinkt het. Het is dan ook meer beleven dan winkelen? “Heel zeker!” beaamt Sprokkel. “Naast de talrijke kraampjes met vaak exclusieve en prachtige koopwaren, zetten we ook in op live muziek, biologisch eten en drinken. En omdat het kader zo feeëriek is blijven mensen ook lang hangen, en ontstaan er vaak unieke en magische momenten.”

Een vraag die gesteld moet worden: hoe zit het met de coronamaatregelen op de geschenkenbeurs?
“Hier hebben we goed over nagedacht en het met verschillende betrokkenen besproken.” legt Sprokkel uit. “Alles wat buiten doorgaat kan zonder CST (covid-safe ticket) of mondmasker. In de lokalen binnen wordt wel een mondmasker gevraagd. Enkel in de grote zaal – die dienst doet als binnen-terras – is een CST nodig.”

De geschenkenbeurs gaat door in De Wingerd, Zwemdoklei 3 te Brasschaat op vrijdag 19 november van 19 tot 22 uur en op zaterdag 20 november van 11 tot 18 uur.

Info: hallo@ouderverenigingdewingerd.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *