Gemeente Stabroek is niet blind voor armoede

leden van de participatieraad en schepenen en burgemeester geven het startsein
van de week van de armoede

STABROEK – Op 17 oktober is het werelddag van verzet tegen armoede. Ook de gemeente Stabroek is niet blind voor armoede. Naar aanloop van deze dag organiseert de gemeente vanaf 9 oktober verschillende activiteiten.

Elk jaar staat er een thema in de kijker. Dit jaar focust de Participatieraad Armoede samen met het Netwerk tegen Armoede op duurzaam werk. Mensen in armoede stoten op veel drempels en omwegen op de weg naar duurzaam werk. Toch hoeft die zoektocht geen uitzichtloze werkomlegging te zijn.  Door samen op te komen voor trajectbegeleiding op maat, eerlijke arbeidsvoorwaarden, menswaardige jobs en inkomens boven de armoedegrens, nemen we barrières weg en effenen we samen de weg naar inclusief werk.    
Want iedereen heeft recht op werk! Wil je nog meer weten? Surf dan naar  www.17oktober.be
 
Week van de armoede in Stabroek
Omdat de gemeente Stabroek inziet hoe belangrijk de strijd tegen armoede is, organiseert de Participatieraad Armoede verschillende activiteiten in aanloop naar 17 oktober.  Het is de bedoeling om mensen bij elkaar te brengen en armoede bespreekbaar te maken. “Het is dankzij de participatieraad dat we dit programma kunnen uitwerken” geeft schepen Herman Jongenelen bevoegd voor armoede, mee. “Ongeveer 2 jaar geleden hebben wij deze Participatieraad opgestart. Dat was één van onze doelstelling in deze legislatuur”.

Marc Smits, Sandra Schenk en Heidi Vierbergen van de participatieraad

Activiteiten
-Dinsdag 10 oktober kan je op de Markt in Hoevenen gratis een kom soep verkrijgen en een babbeltje maken over armoede.
-Woensdag 11 oktober van 19 tot 21 uur: workshop, hoe omgaan met een klein budget. In samenwerking met LIGO, in het Sociaal Huis, Kerkstraat 35 in Hoevenen
-Donderdag 12 oktober van 13.30 uur tot 15.30 uur: workshop, hoe omgaan met een klein budget In samenwerking met LIGO, in aula GBS De Rekke, Eduard De Beukelaerlaan 2 in Hoevenen
-Vrijdag 13 oktober in de voormiddag: een gegidste gratis wandeling, armoede doorheen de eeuwen in Antwerpen. Met het openbaar vervoer naar Antwerpen. Inschrijven verplicht bij heide.vierbergen@stabroek.be
– Maandag 16 oktober: workshop, van A naar Beter werk, sollicitatietraining door trajectbegeleiders. Tips en tricks om zelfverzekerd op zoek te gaan naar een job, in Sociaal huis, Kerkstraat 35 te Hoevenen.

                                                   
De gemeente Stabroek roept iedereen op om op 17 oktober een geknoopt wit laken uit het raam te hangen. Op deze manier toon je dat je de ogen niet sluit voor armoede.

Info over deze bijzondere week vind je terug op www.stabroek.be/participatieraad

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *