Gemeente Kalmthout opent vernieuwd speelterrein en nieuw BMX-parcours

KALMTHOUT – De gemeente Kalmthout investeerde de afgelopen maanden in sport- en spelmogelijkheden voor haar jonge(re) inwoners. Het speelterrein aan de Pastoor de Keyserlaan is helemaal vernieuwd. Daarnaast legde de gemeente een BMX-parcours aan op het voormalige atletiekterrein aan het station van Kalmthout.

Op woensdag 14 juli werd het vernieuwde speelterrein aan de Pastoor de Keyserlaan officieel geopend door burgemeester Lukas Jacobs (CD&V). “15 jaar geleden vroeg de jeugdraad voor nieuwe basketbalnetten en nu zijn ze er.”, opent Lukas Jacobs zijn speech met een lach. Samen met Stefan Beyers van de jeugddienst en Silke Lathouwers, schepen voor jeugd, stelt hij vol trots het nieuwe ’t Pleintje voor. Tientallen kinderen kwamen de speeltuigen al uittestten.

“Voor het speelterrein kozen we voor een totale make over”, zegt Stefan Beyers. “Het voetbalveld kreeg een nieuwe grasmat en nieuwe voetbaldoelen. Het basketpleintje kreeg nieuwe palen, een nieuwe asfaltlaag en nieuwe belijning. De fietsers en de steppers kunnen genieten van een gloednieuw betonnen fietsparcours rondom het hele terrein. Wat ook handig is voor mensen die met een kinderwagen een wandelingetje willen maken of voor minder mobiele mensen.”

“Voor de keuze van de toestellen vroegen we de mening en input van de kinderen uit de buurt”, gaat Stefan verder. “Ze kozen voor een avontuurlijk speelterrein voor verschillende leeftijdsgroepen. Het terrein is ingedeeld in een kleuterzone, een kidszone en een avonturenzone. Samen met de valdempende ondergrond investeerden we 55 000 euro.”

“Het terrein is ook landschappelijk helemaal aangepakt”, pikt Silke Lathouwers, schepen voor jeugd, in. “Zo zijn er enkele talluds en wadi’s aangelegd. Daarnaast is er extra groen aangeplant en zijn de bermen helemaal opgefrist. Die elementen bieden veel speelimpulsen aan de kinderen en zorgen voor een aangename beleving bij de bezoekers. De mama’s en de papa’s kunnen gezellig genieten op de nieuwe zitbanken of de picknickbank”, weet de schepen.

“Naast het speelterrein kan je aan het Kalmthout station, naast het mooie skatepark, terecht op een heus BMX-parcours”, gaat Stefan Beyers verder. “Er is een leuke oefenomloop aangelegd van ongeveer 300 meter lang met bochten en hindernissen waar de beginnende en gevorderde BMX-er zich flink op kan uitleven. Het parcours bestaat uit een opeenvolging van rechte stukken, bochten en heuveltjes.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *